Krumpir-salata

by | 19 travnja, 2013

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 veći poriluk
  • 2 vezice rotkvica
  • 3 jaja
  • 150 g suhe vratine
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 200 g majoneze
  • 100 g sira
  • 1 dl jogurta
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Krumpir dobro oprati pa zajedno s ljuskom kuhati dok ne omekša. Potom ga izvaditi iz vode, ostaviti da se ohladi i naribati na krupno.
2. Jaja također skuhati te ih oljuštiti i narezati na kockice.
3. Poriluk, rotkvice i suhu vratinu narezati na kockice, a sir naribati na krupno.
4. Posebno umutiti vrhnje, majonezu, jogurt i začine po želji.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati krumpir, poriluk, jaja, suhu vratinu, sir i rotkvice. Preliti pripremljenim umakom od majoneze i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
6. Pripremljenu salatu staviti u hladnjak da se ohladi.

Izvor: Dobra hrana