


Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 1 veći poriluk
- 2 veze rotkvica
- 3 jaja
- 150 g suhe vratine
- 2 dl vrhnja
- 200 g majoneze
- 100 g sira
- 1 dl jogurta
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Krumpir dobro oprati pa zajedno s korom kuhati dok ne omekša. Potom ga izvaditi iz vode, ostaviti da se ohladi i naribati na krupno.
2. Jaja također skuhati te ih oljuštiti i narezati na kockice.
3. Poriluk, rotkvice i suhu vratinu narezati na kockice, a sir naribati na krupno.
4. Posebno umutiti vrhnje, majonezu, jogurt i začine po želji.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati krumpir, poriluk, jaja, suhu vratinu, sir i rotkvice. Preliti pripremljenim umakom od majoneze i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
6. Pripremljenu salatu staviti u hladnjak da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana



