“Zbog ove kreme ne trebam ni botoks ni filere”, tvrdi Salma Hayek

by | 6 prosinca, 2023
Beauty režim Salme Hayek

Holistički pristup ljepoti i zdrav način života odgovorni su za glumičin mladoliki izgled, ali i jedan zanimljivi kozmetički odabir.

Američko-meksička glumica Salma Hayek poznata je po svom blistavom i mladolikom tenu i u svojim 50-ima. Kao što je puno puta izjavila, njezin režim ljepote bazira se na holističkom pristupu te prirodnim i prokušanim sastojcima jer vjeruje da su nježniji i učinkovitiji za njezinu kožu.

Holistički pristup ljepoti

Osim što je pobornica dvostrukog čišćenja zato da bi učinkovito uklonila šminku, zaštitu od sunca i nečistoće, svakodnevno hidrira svoje lice i tijelo. Preferira prirodna ulja poput kokosovog ulja ili ulja šipka, koja hrane i štite njezinu kožu.

Hayek zna koliko je važno štititi kožu od sunca u sprječavanju preranog starenja i oštećenja kože, pa kaže da religiozno nanosi kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 ili više svako jutro, čak i za oblačnih dana.

Glumičina beauty rutina nadilazi puku njegu kože. Hayek vodi zdrav način života; uravnotežena prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sati sna i meditacija, tvrdi, pridonose njezinoj općoj dobrobiti i blistavom tenu.

Drvo koje liječi kožu

No, među njezinim kozmetičkim favoritima, ističe se jedan proizvod. Riječ je o noćnoj kremi Facial Night Skin Cream With Tepezcohuite meksičkog brenda Del Indio Papago kojeg na Amazonu možete nabaviti već za 13 $.

Beauty režim Salme Hayek

“Koristim sastojak Tepezcohuite koji se koristi u Meksiku za žrtve opekotina jer potpuno regenerira kožu”, izjavila je Hayek za časopis Elle dodajući da zbog toga nema botoks i filere niti da koristi kemijske pilinge.

Zvjezdani sastojak o kojem Hayek govori je molekula ekstrahirana iz drva tepezcohuite koje se naziva i “stablo za kožu” jer je poznato da njegova kora pomaže u regeneraciji kože i kose. Kao dokaz tome, korišten je za liječenje stotina tisuća žrtava opeklina u potresu i eksploziji plina u Meksiku 1980-ih godina kada nije bilo dostupnih medicinskih potrepština.

Pročitajte: Novi kozmetički proizvod iz Koreje preuzima svijet – znamo i zašto

Foto: Thomas Niedermueller/Stringer, Getty Images Europe via Getty Images; PR