Isprobali smo novu tehniku konturiranja zbog koje ćete izgledati mršavije nego ikad

Naglašava obraze

by | 7 siječnja, 2022

Već smo naučili – konturiranje je svojevrsna umjetnost kojom stvaramo izraženije jagodice i kosti na licu u nekoliko minuta.

Postoji pregršt načina na koje možemo istaknuti određene linije na licu, no svaki od tih načina traži barem neku razinu vježbe koju ćemo dobiti s vremenom. Klasično konturiranje odnosi se na nanošenje tamnije konture ispod jagodica, uz čelo i na vilicu, u obliku broja tri, dok se svjetlije nanose na dijelove lica koje želimo naglasiti. U teoriji to svakako ima smisla, no u praksi doista morate upoznati svoje lice da biste postigli željeni efekt, a da izgleda dobro sa strane i sprijeda.

No jedan vrlo jednostavan način konturiranja i isticanja svega što želite, te prikrivanje svega što ne želite da se vidi, postao je viralan na TikToku. Riječ je o videu Megan Lavallie, koja ima tehniku nanošenja tamne konture točno ispod vrha obraza (točno s druge strane obraza dotičete zube) kako bi dodatno naglasio jagodicu bez ostavljanja mrlja na licu. Nakon što ste nanijeli konturu, uzmite kist za blendanje i blendajte kružnim pokretima točno na području gdje ste nanijeli konturu. Budući da sam to i sama isprobala, mogu vam reći da ako dovoljno precizno i nježno blendate te na pravo mjesto nanesete konturu – dobit ćete nježnu, prirodnu konturu koja će naglasiti obraze, zbog čega ćete izgledati mršavije sa svih strana, imali prirodno izražene obraze ili ne.

@meganlavallie sometimes a straight line from your ear can look a little intense #contourhacks #contour #makeup ♬ Elevator Music – Bohoman

Kako biste si olakšali pronalazak područja na koje trebate nanijeti konturu, prvo ga pronađite prstima i dok osjetite zub gornje čeljusti točno ispod obraza, to je mjesto na kojem trebate raditi.

Foto: VLG via Getty Images