KONTROVERZNA MODNA IZLOŽBA „Diana: Her Fashion Story“ uskoro postaje dostupna javnosti!

by | 17 studenoga, 2016

Sljedeće godine obilježava se 20. godišnjica smrti princeze Diane. Zahvaljujući svom ženstvenom i elegantnom stilu, princeza od Walesa postala je prava modna ikona koja je plijenila pozornost prilikom svakog svog pojavljivanja. U njezinu čast otvara se modna izložbu i privremeni vrt u Kensingtonskoj palači u kojoj je Lady Di živjela 15 godina. Kontroverzna modna izložba pod nazivom „Diana: Her Fashion Story“ otvara se 24. veljače, dok će privremeni vrt biti otvoren preko proljeća i ljeta.

„Diana je jedna on najčešće fotografiranih žena na svijetu, a svaka modna kombinacija u kojoj se pojavila pomno je izabrana. Naša izložba istražuje priču o mladoj ženi koje je vrlo brzo morala naučiti pravila kraljevskog i diplomatskog odijevanja, a u tom procesu fokus je na britanskoj modnoj industriji i dizajnerima“, Eleri Lynn, kustosica izložbe.

Na zaslonu u palači pojavljivat će se kultni outfiti iz njezinog javnog života, originalne skice dizajnera s kojima je surađivala, kao i glamurozne večernje haljine.

Vrhunac izložbe uključuje komade koji će po prvi put biti izloženi javnost, „Emanuel“ bluza koju je princeza nosila na zaručničkom portretu, te baršunasta plava haljina koju je nosila kada je s Johnom Travoltom plesala u Bijeloj kući.

Privremeni proljetni vrt bit će elegantna paleta tulipana i mirisnih narcisa, dok će u ljeto vrt biti prepun engleskih ruža koje okružuju bazen u samom središtu vrta.

„Velika je čast za mene i moj tim brinuti se za prekrasni vrt palače, veselimo se stvaranju bijelog vrta koji slavi jednog od najobožavanijih stanovnika, princeze Diane, i nadamo se da ćemo uspjeti prenijeti njezin duh i energiju koji su je učinili tako popularnom osobom na svijetu“, Sean Harkin, voditelj tima u vrtu palače.

ANTONIA BARIŠIĆ