Koliko često trebate mijenjati posteljinu za vrijeme hladnijih dana

by | 6 studenoga, 2020

Jesen i zima godišnja su doba koja od naših domova prave gnijezda koja puno teže napuštamo nego ljeti. Udobni kreveti, mekani prekrivači i šalica omiljenog toplog napitka zaštitni su znakovi hladnijih dana.

Uz niže temperature i “novo normalno” koje nam je donio koronavirus, ostajanje doma najčešća je opcija, a spavaća soba i krevet najposjećenija su njegova mjesta. Ako spadate u većinu koja najveći dio dana provede doma, zasigurno se pitate koliko često trebate mijenjati posteljinu sada kada su temperature niže. S obzirom na to da se ljeti više znojimo, logično je da posteljinu i prekrivače peremo i mijenjamo češće. No zimi su pravila nešto drukčija.

Zimi, ako se slijede određene smjernice, posteljinu možemo mijenjati svaki drugi tjedan. U ta pravila ponajprije ulazi tuširanje prije spavanja, a zatim i uživanje u krevetu samo u čistoj odjeći. Ako radite od doma, pa krevet često mijenja radni stol, posteljinu ipak trebate mijenjati češće. Isto tako, ako jedete, ležite u odjeći u kojoj ste otišli do dućana ili radili po domu, morate posteljinu i pokrivače mijenjati češće.

To znači da u navedenim slučajevima posteljinu trebate mijenjati svakih tjedan dana. Osim toga, ako krevet dijelite s partnerom ili partnericom, morate biti svjesni navika te druge osobe te prema tome prilagoditi mijenjanje posteljine. Stoga, ako ste zimi ljeniji i ako želite duže očuvati svježinu vaših prekrivača, razmislite o tome da uživanja i ljenčarenja prebacite u dnevni boravak na kauč.

Foto: Toa Heftiba/Unsplash