KOLEKCIJA HOLIDAY 2019 LES ORNEMENTS DE CHANEL

by | 6 prosinca, 2019

Za kolekciju Holiday 2019, Lucia Pica* inspiraciju je pronašla u jednoj posebnoj, a možda i neočekivanoj strasti Gabrielle Chanel – njezinoj sklonosti ukrasima. Iako je Mademoiselle Chanel među prvima bila začetnica jednostavnog pristupa eleganciji s čuvenim “manje je više”, podjednako ju je fascinirala estetska raskoš. O tome svjedoče tamnosmeđi Coromandel paravani ili svjetlucavi zlatni listići koji su ukrašavali njezin stan. Danas LES ORNEMENTS DE CHANEL otkrivaju njezine paradoksalne sklonosti, u blagdanskom sjaju modernoga doba.

U viziji koju u kolekciji ističe Lucia Pica, u čijem je središtu svjež i svijetao ten, skladno se uklapaju naglašene smoky eyes /zamagljene oči/ ili usne iskričavog sjaja. Suvremeni kontrast između sjaja raskoši i rafiniranog minimalizma posebno je uočljiv. “Žena kakvu ja zamišljam s ovom kolekcijom u potpunosti predstavlja CHANEL”, navodi Lucia Pica. “Ona traži bezvremensku jednostavnost, ali također voli bogatstvo i glamur, modernost i raskošnost.”

Ekskluzivna linija ROUGE ALLURE u pakiranju limitiranog izdanja i puderi čija je površina ukrašena ugraviranim vintage CHANEL dugmetom, odražava tu želju za raskoši. “Željela sam izraziti ideju bogatstva koja se osobito uklapa u ovo blagdansko vrijeme. Ali posve suzdržano i moderno bogatstvo”, objašnjava Lucia Pica. Ujedno blistavo suvremen te prožet poviješću Kuće, svaki njezin proizvod potpuno utjelovljuje CHANEL izgled.

*Globalna kreativna dizajnerica make-upa i boja za CHANEL

USNE

BOGATE. LUKSUZNE. MODERNE.

“Živocrvene boje su vrlo izdašne. Željela sam stvoriti iluziju kupanja u boji.”

Lucia Pica

U slavljenju Holiday kolekcije, ikonički ROUGE ALLURE obnavlja se uvođenjem šest raskošnih, svijetlih nijansi, zatvorenih u grafičkom pakiranju zlatnih rubova, u limitiranom izdanju. U pažljivom balansiranju između modernosti i bogatstva, raskoš svake nijanse uravnotežena je zahvaljujući suptilnoj profinjenosti cjeline. Sa svojim intenzivno zasićenim tonovima, ROUGE COCO GLOSS se može nanositi samostalno ili u sloju preko ruža za usne, za pojačanje efekta.

LUCIJIN SAVJET

Svježina tena dopušta odvažnost u šminkanju. Blistave i intenzivne usne izgledaju modernije kad su udružene s prirodnim i svijetlim tenom.

EKSKLUZIVNA KREACIJA ROUGE ALLURE

Rouge Délicieux: nježna ružičasta

Rouge Majestueux: intenzivna i prigušena malina

Rouge Splendide: koraljna ružičasta

Rouge Magnifique: živa narančasta

Rouge Spectaculaire: istinska crvena

Rouge Noble: crna trešnja crvena

ROUGE COCO GLOSS

Rouge Carmin: svijetlo cigla crvena

Rouge Grenat: smeđa crvena

LICE

SVIJETLO. SVJETLUCAVO. BLISTAVO.

“Ovaj highlighter oblikuje lice obasjavajući ga laganim sjajem.” Lucia Pica

Svijetla podloga anđeoske kože platforma je za blagdanski sjaj; elegantna blistavost pojačava dubinu boja koje ćete tek nanijeti. Kreiran ekskluzivno za LES ORNEMENTS DE CHANEL, ÉCLAT MAGNÉTIQUE DE CHANEL pruža savršenu polaznu točku za glamurozne praznike, a njegova tekstura koja se može miješati stapa se s kožom i kao da je osvjetljava iznutra. S utisnutom slikom vintage CHANEL dugmeta, njegov biserni svjetlucavi sjaj ističe konture lica kojim postižete lagano oblikovan i blistav efekt

LUCIJIN SAVJET

Pomoću kista za raspršivanje pudera stvorite svjetlucavo difuzno svjetlo oko očiju bilo prije ili nakon nanošenja sjenila za svježiji pristup highlightingu.

EKSKLUZIVNA KREACIJA

ÉCLAT MAGNÉTIQUE DE CHANEL

Metal Peach: satenasta boja breskve

OČI

RAFINIRANE. RASKOŠNE. BLISTAVE.

“Paleta za oči nije samo raskošna i blistava, nego i zemljana i stvarna.” Lucia Pica

Skladno izražena u više raskošnih nijansi, svaka paleta za oči odražava karakter sezone sa svjetlucavim efektom savršeno prilagođenim prazničnoj raskoši. Obris CHANEL dugmeta ocrtava se na LES 4 OMBRES i OMBRE PREMIÈRE, u kojima se miješaju svilenkasta sjenila s kremastom teksturom pudera. Mogu se razmazivati ili slojevito nanositi, s difuznim ili intenzivnim efektom. Svjetlije nijanse obavijaju čokoladno smeđe ili čelično sive kaki boje “svjetlosnim velom”. Lagano naglasite središte kapka s nježnom breskva ili nijansom starog zlata za moderniji izgled dubljih nijansi. Oživljena i obogaćena kaki pigmentima, olovka STYLO YEUX WATERPROOF dovršava definiciju oka ili se sjenča prema van za stvaranje atraktivnog učinka. Kreacije Lucije Pica otvaraju nam vrata svijeta nevjerojatnih mogućnosti.

LUCIJIN SAVJET

OMBRE PREMIÈRE Grandeur nosi se samostalno ili se nanosi kao baza prije ostalih sjenila, što ih čini raskošnijim i luksuznijim. Kao highlighter, ovo se sjenilo koristi za prekrivanje malih područja oko očiju ili na obrazima.

EKSKLUZIVNA KREACIJA LES 4 OMBRES

Lumière et Opulence: tamna čelično siva kaki, nježna breskva, brončana kaki, čokoladno smeđa

EKSKLUZIVNA KREACIJA OMBRE PREMIÈRE

Grandeur: metalik staro zlato

Poupre Brun: šljiva smeđa

STYLO YEUX WATERPROOF

Khaki Intense: tamna čelično siva kaki

NOKTI

SJAJNI. LAKIRANI. BESPRIJEKORNI.

“Izrazila sam ideju o raskoši stvarajući duboke i plemenite boje. Kesten crvenu i crnozelenu, jednako intenzivne kao i Coromandel paravani Gabrielle Chanel.” Lucia Pica

S postojanim nijansama visokog sjaja koje odražavaju paletu kolekcije Holiday, LE VERNIS donosi spektakularne boje za savršen završni rezultat make-upa ovog blagdanskog doba.

LE VERNIS

Deepness: čelično siva zelena

Richness: kesten crvena