Nepravilno korištenje kokosovog ulja može učiniti kosu krhkom

by | 19 listopada, 2020

Sigurno vam se dogodilo da vas neki proizvod za njegu tijela ili kose razočara. Kada se to dogodi s prirodnim proizvodima u koje vjerujete, doživite veliko razočaranje.

No bez obzira na to što je nešto prirodno, ono može donijeti loše rezultate ako ga ne koristiti na ispravan način. Zbog toga uvijek morate dobro proučiti proizvod i upute za korištenje. Svako prirodno ulje za njegu kose koristi se drugačije, a ni kokosovo nije iznimka. Ako ste više puta naišli na informaciju da kokosovo ulje čini kosu mekšom i zdravijom te ste dobili suprotne rezultate, vjerojatno ga niste koristili na ispravan način.

Kako koristiti kokosovo ulje na ispravan način?

Kokosovo ulje, kao i sva druga ulja, naneseno na kožu stvara zaštitni sloj, što znači da tako zadržava dobre stvari unutra, a loše vani. Problem nastaje kada ga koristite na suhom tjemenu i kosi jer tako sloj ulja ne dopušta vodi da prodre te kosu može učiniti vrlo suhom i krhkom. Kokosovo ulje trebate koristiti na vlažnoj kosi ili nakon što ste na nju nanijeli sprej ili kremu na bazi vode. Drugi razlog krhke, suhe i lomljive kose uzrokovane korištenjem kokosovog ulja može biti zbog nepravilno ispiranja. Nakon što nanesete kokosovo ulje, morate biti sigurni da ste ga dobro isprali. Blagi i prirodni šamponi mogu doprinijeti tom zadržavanju ulja, pa ako ih koristite, budite dodatno oprezni kod ispiranja.

Foto: Tijana Drndarski/Unsplash