Ako ste se ikad pitali, ovo su parfemi koje nose urednice francuskog “Voguea”

Svi imaju zajednički nazivnik...

by | 13 ožujka, 2023
Ovako mirišu uredi francuskog Voguea

Časopis “Vogue”, a posebno njegovo francusko izdanje koje izlazi još od 1921. godine, ikona je stila za sve žene. Svaki mjesec “Vogue” pronalazi i stvara nove trendove po pitanju mode, ljepote i životnog stila općenito, otkriva zvijezde sutrašnjice, a potvrđuje aktualne. Njihovom izboru neprikosnoveno vjerujemo, u njihove se savjete uzdamo, pa kad smo pronašli vijest da su urednice francuskog izdanja otkrile svoje omiljene parfeme, bili smo jako znatiželjni.

U nastavku vam prenosimo neke od mirisnih poslastica za žene koje su glavne face u Parizu navele kao svoje (trenutačno) omiljene parfeme. Od mirisa svježe opranog rublja i morskog povjetarca do cvijeta naranče okupanog suncem… Većina parfema, koje navodi uredništvo, ima jedan zajednički nazivnik – evocira lijepe uspomene. Otkrijte ih u nastavku…

Kakve parfeme nose urednice francuskog “Voguea”

Blanche | Byredo

“Trenutačno koristim Byredov parfem Blanche. Sviđa mi se njegova čista, gotovo minimalistička strana koja me podsjeća na svježe opranu posteljinu iz djetinjstva i moju baku koju sam toliko voljela.”

Eugénie Trochu, voditeljica uredničkog sadržaja za “Vogue France”

Sun Song | Louis Vuitton

Ovako mirišu uredi francuskog Voguea
“Velika sam ljubiteljica cvijeta naranče i miris ovog parfema apsolutno me šarmira. Kao što njegovo ime daje naslutiti, to je blistav i vrlo živahan miris koji odiše radošću, a lagan je poput kolonjske vode. S vremenom, ostavlja trag čistog rublja, onog kakvog smo poznavali kao djeca. Ovaj parfem pruža utjehu poput dekice iz djetinjstva.”

Sylvia Jorif, glavna urednica časopisa “Vogue France”

Sel Marin | Heeley

Ovako mirišu uredi francuskog Voguea

“Blagotvoran morski povjetarac s daškom soli – ovo je miris koji me podsjeća na moju dragu rodnu Bretanju. Ovo je više od parfema, ovo je moja olfaktorna utjeha u koju se umotam svakim špricom.”

Frédérique Verley, glavna beauty urednica časopisa “Vogue France”

Fleur de peau | Diptyque

Ovako mirišu uredi francuskog Voguea
“Volim njegov miris koji nije ni previše opojan ni previše cvjetni. Smatram da se parfemi prilagođavaju svakoj koži drukčije, mijenjaju se. A ovaj mi dobro odgovara i neizostavan je dio mog jutarnjeg rituala uljepšavanja da se osjećam gotovo nago ako ga ne nanesem.”

Jade Simon, voditeljica uredništva i lifestyle urednica časopisa “Vogue France”

First | Van Cleef & Arpels

Ovako mirišu uredi francuskog Voguea
“Poput Proustova kolačića madeleine, ova me bočica podsjeća na slatke uspomene iz djetinjstva budući da ga je nosila moja baka. Svojim cvjetnim i moćnim notama ovaj parfem evocira ženu koja je istovremeno snažna i nježna, ona koja ostaje bezvremenski simbol elegancije.”

Marie Périer, urednička koordinatorica i urednica u časopisu “Vogue France”

Hot Couture Givenchy

Ovako mirišu uredi francuskog Voguea
“Postoje parfemi zbog kojih vas ljudi ispituju njegovo ime. Givenchyjev “Hot Couture”, koji koristim već 11 godina, jedan je od takvih. Odiše aromom koja je istovremeno naivna, s notama maline i čistog mošusa, ali i vrlo duboka zahvaljujući misterioznom spoju crnog papra i vetivera. Ovo je parfem koji se najbolje razvija na mojoj koži i koji budi najviše lijepih uspomena.”

Mélanie Nauche, beauty urednica u časopisu “Vogue France”

Pročitajte: Ovo su najprodavaniji parfemi u svijetu

FOTO: Getty Images