KLOPKA ZA KOMARCE koju ćete obožavati ovog ljeta!

by | 13 kolovoza, 2017

Kako dođe ljeto, tako se s njime pojave i naši stari neprijatelji komarci. Proteklih su godina osobito mučili Slavonce, a nisu bili pretjerano milostivi niti prema ostalim ljudima diljem Hrvatske.

Kako trenutačno stoje stvari u vašem kraju, ne znamo, ali vjerujemo da je svaki savjet dobrodošao, pa ćemo vam u tom kontekstu prikazati video koji je u utorak ujutro postao viralan.

Autor snimke iskusni je borac protiv neugodnih krvopija, a tehniku je usavršio do te mjere da ih noću uhvati čak nekoliko stotina, ponekad i tisuća!

Klopku nije pretjerano teško napraviti, ali tražit će od vas da nabavite ventilator, zaštitnu mrežicu, vodom razrijeđeni izopropilni alkohol i bilo kakvu tekućinu koja sadrži ugljični dioksid.

Ventilator je, naravno, tu da vuče komarce k sebi, zaštitna se mrežica postavlja da se na nju lijepe i da produži životni vijek ventilatoru, alkohol tome da ih dokrajči, a namjena ugljičnog dioksida jest ta da ih privlači.

Naime, komarci mu ne mogu odoljeti pa vam sasvim solidan saveznik mogu biti i svakodnevna gazirana pića. Ponovit ćemo još jedanput da je izopropilni alkohol potrebno razrijediti pomoću vode zato što je zapaljiv, a i zato da čim lakše ispari s ostataka komaraca. Upamtite, poslužit će kao “švedski stol” drugim vrstama, primjerice, crnim mravima.

Kažemo, nije teško, a klopku je idealno postaviti u blizinu kuće. Pogledajte u nastavku snimke kako to već godinama čini Dan Rojas, možda vas njegovo rješenje ubuduće poštedi velikih muka.

IZVOR: DNEVNIK.HR