Kids Fashion Weekend i ove sezone opravdao sva očekivanja!

by | 19 travnja, 2015

Sinoć je u Hypo centru završio Kids Fashion Weekend. Dvodnevno modno događanje posvećeno prvenstveno djeci te njihovim obiteljima po drugi puta je pokazalo koliko je velik interes za dječju modu u Hrvatskoj. Dvorana Hypo centra bila je dupkom puna, tražila su se mjesta više. Mali manekeni odvažno su prošetali pistom te predstavili najnovije kolekcije brendova Etna Maar, Miss Porter, Lulu Couture, Next, Ontario Jeans i Mine Petra. Revije su završile After Juicy Kids Party-em na kojem je muziku puštao dječji DJ Ante Bezek. Prije samog kraja, 10-godišnja voditeljica Rahela Riter proglasila je pobjednicu Naj Barbie look-a 2015. godine – Miu Perić.

Djevojčica Mia Perić dizajnirala je pobjedniču kreaciju Naj Barbie looka koju je za ovu prigodu izradila Modna kućica Dizzy. Mii je poseban Barbie poklon paket uručila Slađana Škarić Radeljić, brand managerica Barbie za Hrvatsku i Sloveniju. Osim dječjeg DJ, u prvom redu sjedili su i dječji novinari iz novinarske sekcije Osnovne škole Gustav Krklec, a među fotografima su bili mladi budući fotografi iz fotografske sekcije iste škole. Modne bloggerice koje su pomno pratila cijelo događanje bile su 17-godišnje Lara i Sara, a službeni kamerman Kids Fashion Weekenda bio je 16-godišnji Bruno Papić. Da sve bude kako treba u organizaciji pobrinuli su se redari 10-godišnji Jan i Hrvoje te 11-godišnje Korina i Iva iz protokola koje su smještale goste na njihova mjesta. Revije su došli pogledati Pamela Ramljak, Marijana Mikulić, Vedran Zrnić sa suprugom Lanom, rukometni trener Kazimir Ilijaš sa sinom te Antimon.

Etna Maar svojom revijom otvorila je drugu večer Kids Fashion Weekenda. Kolekcija imena ”Little Frida” inspirirana je likom i stilom Fride Kahlo. Tkanine su bile cvjetnoga uzorka sa dozom crne boje u pamuku i lanu te printom koji prikazuje crtež našeg mladog magistra slikarstva Zorana Šimunovića. Potaknut idejom Etne Maar o malim Fridama, Zoran Šimunović je specijalno za njenu kolekciju naslikao ”malu Fridu” koju je Andrijana aplicirala na odjeću.

Kolekcija kojom se Miss Porter predstavila na Kids Fashion Weekendu sastoji se od dvije cjeline. Prvi dio obuhvaća svečanije haljinice, a kako su u pitanju djeca, uz sam dizajn na listi prioriteta su funkcionalnost i udobnost, te su upravo iz tih razloga kombinirali najfinije materijale kao što su svila i čipka sa rastezljivim pamučnim tkaninama. Drugi dio kolekcije sastoji se od dnevnih haljina rađenih od kvalitetnih, finih, pamučnih materijala. Cijelom kolekcijom dominiraju vesele pastelne nijanse, razigrani volani, cvjetni uzorci i  razni detalji, koji zahtijevaju ručno apliciranje, te svaku haljinu čine unikatnom. Miss Porter nudi odjeću koja slavi zaigranost djetinjstva na  elegantan i moderan način.

LuLu Couture stavlja poseban naglasak na najatraktivnije komade nove sezone, uključujući vedre i vesele boje  te prirodne materijale koje krase  lepršave modele haljina te popularnu asimetriju  na haljinama bez rukava. Sladak i jednostavan  izgled koji savršeno dočarava  LuLu Couture  djevojku, idealno balansira između primamljivog i nosivog, te ju čini jednostavno neodoljivom. Ready-to-wear oblik uz  fashion ilustracije sa akademskim potpisom  i ove sezone  u kombinaciji sa veselim i vedrim bojama  idealan su izbor za tople dane.

Britanska robna marka NEXT predstavila je kolekciju za proljeće-ljeto 2015. Haljine, majice, suknje i hlače prepoznatljive su po točkicama, prugama, nježnim cvjetovima koje, kada se kombiniraju sa hit majicama s porukom, svaku kombinaciju začine zabavom i eksplozijom modernih boja. Nova kolekcija bogata je pastelnim bojama, veselog je dizajna, a male ljubitelje crtića oduševila je kolekcija najpopularnijih Disneyevih junaka.

Ontario Jeans predstavio je kolekciju inspiriranu svijetom malih istraživača fasciniranima čudima prirode i botanike, svakodnevnim igrama u skate-parkovima te aktivnom ljetom u gradu. Oni su uvijek elegantni, sportski i baš uvijek jeans. Klasični šareni komadi savršeno su se stopili s jednobojnom pozadinom. Linije su jednostavne, ugodne i chic mode za djecu, bazirane na raznovrsnim bojama, a svi modeli Ontario jeans kolekcije mogu se pronaći u njihovim maloprodajnim trgovinama.

Kids Fashion Weekend zatvorila je revija poznate dizajnerice Mine Petre. Kolekcija naziva  „Što je Dalmatinac bez Dalmatinera“ izrađena je od bijelog  pamučnog  platna  hrvatskih  proizvođača,  inspirirana  veselim  i  razigranim  prijateljem djece – psom  Dalmatinerom. Pasmina je dobila  ime po  hrvatskoj  pokrajini Dalmaciji, njegovom  izvornom  obitavalištu. Njegovo tijelo s  crnim  ili  smeđim  pjegama  karakterističnog  oblika  već izdaleka  predstavlja  nešto  posebno.  Taj  prelijepi,  plemeniti  pas  Dalmatinac  i  naša čarobna obala tisuću otoka,  poznata  u  cijelom svijetu, dio je naše bogate  prirodne baštine  i  ovdje  nalazi  svoje  mjesto  u  modnoj  kolekciji  kao  izvornom  uporabnom  suveniru.

photo: Goran Matijašec