Beauty tajne: tretmani i proizvodi koji Katarini Baban najviše pomažu u njezi problematične kože

by | 4 lipnja, 2023
Katarina Baban

Glumica i modna dizajnerica Katarina Baban u svojoj beauty njezi vodi se jednostavnošću, nanosi malo šminke, a najviše pažnje pridaje večernjoj njezi kože. 

U našem beauty razgovoru glumica i vlasnica brenda Lilith by Katarina Baban otkrila nam je kako se dugi niz godina bori s problematičnom kožom, no s vremenom je utvrdila koji joj tretmani i proizvodi najviše pomažu. Glumica koja je oduševila u monodrami Puni pansion s nama je podijelila i svoje omiljene kozmetičke proizvode, kao i preparat bez kojeg ne može zamisliti svoj neseser.

Mijenja li se Vaša njega kože lica ovisno o godišnjem dobu?

Najveće razlike na svojoj koži vidim kad svakodnevno nanosim make-up i kad ga ne nanosim. Kako od puberteta imam jako problematičnu kožu, veselim se danu kad će mi koža izgledati lijepo i zdravo te kad ću moći neopterećeno hodati bez make-upa. Svatko tko je vodio tu bitku zna o kakvom osjećaju pričam.

Kakav tip kože imate na licu, a kakav na tijelu, i je li Vaša koža zahtjevna?

Jako. Oduvijek na licu imam problematičnu kožu, tako da sam godinama tražila proizvode koji će mi pomoći te koji će kožu držati pod kontrolom. Koža tijela mi je jako suha, pa je cijelo vrijeme naglasak na hidraciji.

Katarina Baban

Kako izgledaju Vaša dnevna i večernja njegujuća rutina?

Najviše pažnje posvećujem večernjoj rutini. Tijekom dana mome licu najviše odgovara da ne nanosim ništa. Večernja rutina ovisi o tome u kakvom stanju mi je koža. Kombiniram proizvode s hijaluronom i vitaminom C te s vremena na vrijeme nanesem retinol. Ako je lice podivljalo i izbili su prištići, koristim kreme za smirivanje.

U kojoj su se mjeri Vaše beauty i make-up navike mijenjale tijekom godina?

Oduvijek sam težila jednostavnosti po pitanju beauty rutine te vjernosti proizvodima koji mi odgovaraju. Ne volim nanositi hrpu seruma i kremica odjednom, i tako je bilo oduvijek.

Znate li se dobro našminkati na brzinu i kako izgleda Vaš dnevni look, što nanosite na lice?

S godinama sam se naučila brzo našminkati iako tijekom dana nosim minimalno šminke, a većinom ništa. Kad je moram nanijeti, to su puder, rumenilo, oblikujem obrve te nanesem maskaru.

Katarina Baban

Koliko često odlazite na kozmetičke tretmane i koje preferirate?

Redovito odlazim na tretmane jer je upravo redovitost pokazala najveće pomake na mome licu. Od tretmana se podvrgavam dermapenu, skinpenu i kemijskim pilinzima. Obožavam kemijske pilinge koji mi savršeno zaglade kožu, pobrišu borice, mrljice i daju lijepi sjaj.

Posvećujete li posebnu njegu svojoj kosi i što ta njega uključuje?

Voljela bih joj posvećivati više pažnje. Trudim se nanositi redovito maske za kosu, ali često sam u takvoj strci s vremenom da nemam luksuz ostavljanja maske na kosi po pola sata ili duže. Zato volim preparate koji u kratkom vremenu zaglade kosu i daju joj potrebnu njegu.

Bez kojeg kozmetičkog proizvoda ne možete?

Gela za čišćenje lica.

Katarina Baban

Kad se osjećate najljepše, a ujedno i najbolje?

Na moru kad potamnim, bez make-upa, raščupane kose osušene prirodno na vjetru.

Što ste tijekom godina zavoljeli na sebi, a možda Vam se prije i nije baš sviđalo?

Grudi. Kad sam bila mlađa, nisu mi se sviđale jer sam smatrala da su premale. S godinama sam shvatila kako je najbitnije da su zdrave te ih zavoljela baš takve kakve jesu.

Omiljeni proizvodi Katarine Baban:

 

Foto: PR