Kakva je njega nužna za kožu dan nakon tuluma?

Nemojte preskakati svoju skincare rutinu

by | 1 siječnja, 2022

Tretiranje kože na još posebniji način nego inače nikad ne preskačemo prije važnih događanja, no što je s tretiranjem kože nakon?

Bilo da ste Novu godinu slavili vani ili privatno, njega kože nakon partyja, konzumacije alkohola, pržene hrane i inog mora biti nešto drukčija od one koju svakodnevno prakticirate. Sve to, ostavlja posljedice na vašoj koži, dehidrira je i posljedično izaziva iritacije. Osim toga, svjesni smo da još uvijek mnogi neće skinuti šminku nakon partyja, što je prva krucijalna pogreška kad je njega kože u pitanju. U nastavku vam donosimo nekoliko koraka što vaša koža treba dan nakon tuluma, nakon što ste očistili lice i nahranili kožu barem hidratantnom kremom kad ste se vratili doma.

Čišćenje i piling lica
Pretpostavka je da večer prije niste baš dobro očistili lice od šminke, pa ga svakako očistite još jednom gelom za pranje lice, a zatim krenite na piling. Posebno dobro ispilingirajte područje T-zone i koristite nježni piling koji kružnim pokretima umasiravate u lice. Očistit će vam pore i ukloniti sve suvišne ostatke prljavština.

Hidriranje
Idući korak za regeneraciju kože je hidriranje i postoje dva načina kako da ju vratite. Osim što ćete nanijeti vitaminski toner i hijaluronsku kiselinu, ovo je idealno vrijeme na stavite na lice sheet masku za lice kojom ćete dodatno nahraniti i osvježiti kožu (posebno ako je na 30-ak minuta stavite u hladnjak). Nakon što nanesete sheet masku, nježno ostatke umasirajte dodatno u lice i nakon toga obavezno nanesite hidratantnu kremu za lice. Također, nemojte zaboraviti hidrirati i tijelo drugi dan.

Okoloočna njega
Nakon što ste se pobrinuli za njegu lica, vrijeme je da fokus stavite i na vjerojatno danas natečene oči i podočnjake. Ako nemate masku za oči, upotrijebite vrećice čaja koji ste prethodno skuhali, stavite ih u hladnjak na 30 minuta, iscijedite suvišnu tekućinu i stavite ih na zatvorene oči 20 minuta. To će vam smanjiti natečenost, no pazite da birate blagi čaj poput kamilice ili zelenog čaja.

Njega usana
Baš kao i oči, usne trebaju posebnu njega jer ruž koji ste nosili večer prije nikako nije pogodovao njezi usana. Napravite blagi piling usana i nanesite hidratantni balzam za usne.

Foto: SaraBerdon via Getty Images