Kako vratiti kožu u zdravo i blistavo stanje nakon ljetovanja?

Dehidriranost kože, perutanje i hiperpigmentacija posljedice su ljeta

by | 26 srpnja, 2021
koža

Koliko god da obožavamo onaj umor od cjelodnevnog boravka na plaži, koža nam zbog izlaganja suncu, vjetru i moru zna ostaviti vidljive tragove na koži.

Sigurni smo da ste barem jednom osjetili kako vam je koža suha ili dubinski dehidrirana, gruba ili ste zamijetili hiperpigmentaciju na licu unatoč tome što ste koristili sve preparate kako bi vam koža ostala zaštićena od svih ljetnih čimbenika. Baš zato, bitno je intervenirati na vrijeme i pobrinuti se za kožu nakon što se vratimo s ljetovanja, u svega nekoliko koraka.

Kako vratiti kožu u zdravo stanje nakon ljetovanja?

Piling
Iako vjerujemo da strahujete od gubitka boje, bez brige, koža će na ovaj način dobiti lijepu blistavost i ten će vam biti ujednačeniji. Pilingom odstranjujemo odumrle stanice kože, no ako vam se koža trenutno peruta, pričekajte i uvedite u rutinu hidratantne kreme, serume i maske kako bi vam se koža što prije oporavila i zaštitna barijera zacijelila.

Dubinska hidratacija
Vrlo je važno da nakon što napravite piling dubinski hidratizirate kožu uz pomoć formula koje sadrže sastojke poput glicerina, hijaluronske kiseline i skvalana. Takve formule dubinski i učinkovito djeluju na razinu hidratacije u epidermisu, jačanju zaštitne barijere i njenu obnovu, što je temelj da koža izgleda zdravo. U ovom periodu, ako i inače ne koristite serum i hidratantnu kremu u rutini, obavezno uključite oboje.

Hiperpigmentacija
Tamne mrlje, odnosno hiperpigmentacije su često rezultat prekomjernog izlaganja suncu bez odgovarajuće zaštite. Nema brzog načina kako da se riješite hiperpigmentacijskih mrlja, ali postoje fantastični proizvodi koji će usporiti njihovu pojavu i čak postojeće maksimalno umanjiti na licu. Za početak, najbolja prevencija od pojave hiperpigmentacijskih mrlja je što manje izlaganje suncu tijekom ljeta, korištenje proizvoda s visokim zaštitnim faktorom, a ako dođe do pojave tamnih mrlja, preostaje korištenje odgovarajućih formula kao što je vitamin C.

Foto: Dragos Cojocari via Getty Images