6 načina kako ublažiti problem pojačanog znojenja ispod pazuha

by | 3 rujna, 2020

Iako tema možda nije pretjerano privlačna, znojenje ispod pazuha neugodan je problem izrazito naglašen tijekom ljetnih mjeseci. Problem se teško može potpuno sanirati, no postoji nekoliko mogućnosti kojima ga možete bar ublažiti.

Neizostavni je dobar dezodorans i antiperspirant

Potrebno je odabrati dezodorans/antiperspirant koji će odgovarati vašem tijelu. Naime, ne odgovaraju svi proizvodi svima. Kod nekoga djeluju duže, a kod nekoga apsolutno nemaju učinka.

Uzmite si vremena i isprobajte par proizvoda. Mnogi korisnici su naglasili kako im je antiperspirant puno bolja opcija od dezodoransa.

Ako na dezodoransu piše 24 do 48 sati, u većini slučajeva je u pitanu antiperspirant. Naravno, nemojte vjerovati slijepo reklamama i natpisima, niti jedan proizvod ne može djelovati dugo.

Ako želite zdraviju opciju, birajte dezodoranse bez aluminija. Dezodorans koji u sebi sadrži alkohol suzbija bakterije koje uzrokuju neugodne mirise, no ako imate osjetljivu kožu izbjegavajte takvu vrstu proizvoda.

Jastučići protiv znojenja

Jastučići neće zaustaviti znojenje, ali mogu poslužiti ako idete na važan sastanak ili događaj te ne želite imati velike znojne mrlje ispod pazuha. Kako funkcioniraju? Jednostavno ih na haljini/majici/bluzi zalijepite na mjestu koje ide ispod pauza.

Svježi zrak i prozračna odjeća

Ljeti je od krucijalne važnosti ispravan odabir odjeće. Birajte lepršave i udobne komade, izbjegavajte usku odjeću u kojoj ćete se više znojiti. Također preferirajte prirodne i lagane materijale, poput lana.

Najgora opcija koju možete odabrati jest uska odjeća od umjetnog materijala. Znojna katastrofa je zajamčena.

Hladno tuširanje

Hladan tuš je spas za vrijeme vrućih ljetnih dana, i to ne samo zato što pruža pravo osvježenje. Hladna voda djeluje tako da zatvara pore i smanjuje proizvodnju znoja.

Odlična opcija je odlazak u saunu. Djeluje čudno, no prekomjernim znojenjem treniramo znojne žlijezde.

DIY maska za pazuh

Kako biste reducirali znojenje i neugodne mirise, svako jutro na pazuh nanesite DIY masku koju ćete napraviti od praška za pecivo i limuna. Oni će neutralizirati bakterije koje uzrokuju neugodne mirise.

Ostavite masku da djeluje 15 minuta i isperite je toplom vodom.

Večernji tretman s jabučnim octom

I jabučni ocat pozitivno djeluje na mirise ispod pazuha. On utječe na to da se znojne žlijezde suze i proizvode manje znoja. On također regulira i pH vrijednost i bori se protiv bakterija.

Natopite blazinice jabučnim octom i ostavite ispod pazuha tijekom noći. Ujutro se otuširajte.

IZVOR: NOVILIST.HR