Kako u nekoliko koraka trepavice učiniti gušćima i dužima?

by | 15 prosinca, 2020

Nekoliko slojeva maskare može vam pomoći da trepavice dobiju volumen i dužinu, ali prirodno – izgledaju kratko i rijetko.

Činjenica je da trepavice s godinama padaju, postaju više krhke, lome se i prorjeđuju, što znači da nam je nužna i njega koja će nam trepavice učiniti snažnijima i zdravijima – što u konačnici svi želimo. Naravno, tu ne računamo one sretnike koji su rođeni s gustim i drugim trepavicama, no za sve nas druge donosimo nekoliko savjeta.

Koristite serum za rast trepavica
Oni doista mogu donijeti dobre rezultate i učiniti vaše trepavice čvršćima, dužima i punijima. Možete kupiti konkretni serum za trepavice ili koristiti prirodniju metodu kao što su određena ulja, med i vitamin E koji će nešto sporije također djelovati. Svakako popričajte sa svojom kozmetičarkom o najboljim opcijama za vas kako ne bi potencijalno dobili iritacije.

Ricinusovo ulje
Iako nije službeno dokazano da će vam ricinusovo ulje sigurno pomoći u rastu trepavica, nije dokazano ni suprotno. No, budući da je hidratantno i puno antioksidanasa, čak i ako ne potiče rast, trepavice će vam biti njegovane i zdrave, što vodi do toga da neće pucati kao što inače pucaju s godinama. Također, ovo ulje obiluje vitaminom E, koji pomaže štititi dlaku od vanjskih agresora.

Uzimajte suplemente
Jeste li znale da su vaše trepavice zapravo sitne, delikatne dlačice koje su nastale od istih proteina (i keratina) kao i kosa na vašoj glavi? I dok trepavice rastu same, osim ako nema oštećenja u folikulama, suplementi u vašem tijelu mogu ubrzati proces. Da bi nadogradili količinu keratina, vaše tijelo treba nekoliko vrsta aminokiselina, od koji su mnoge dio kolagenovih peptida. Neka su istraživanja čak pokazala da su žene koje su konzumirale kolagen primijetile značajan rast i gustoću kose i trepavica.

Koristite maskaru koja sadrži serum
Na tržištu postoji sve veći broj maskara koje sadrže serum za brži rast u sebi, što je genijalno rješenje za dnevni tretman, dok noću stavljate čisti serum ili ricinusovo ulje. Plus ove maskare je da se neće tako brzo sasušiti kao ostale.

Čistite trepavice svakodnevno
Nanosili šminku ili ne, budite nježni općenito prema okoloočnom području, uklonite prljavštinu i šminku ako ju nosite jer ćete time produžiti životni vijek trepavicama, brinuti se o folikuli trepavice i zdravlju. Nemojte trljati trepavice kada skidate maskaru, nego koristite uljne čistače koji će vam je otopiti.

Održavajte trepavice zdravima
Kako biste potaknuli rast, bitno je brinuti se o zdravlju vaših trepavica. Želite da izgledaju puno i zdravo. Naravno, brinuti se o zdravlju znači poštovati prethodnih pet metoda i izbjegavati nepotreban stres koji može utjecati i na prekomjerno padanje trepavica. Izbjegavajte trljanje očiju, uvijače za trepavice koji ih mogu lomiti.

Foto: Unsplash