Kako je najbolje riješiti se dlačica s lica, bez iritacija?

by | 9 studenoga, 2020

U svijetu u kojem odlasci kozmetičarima nisu više toliko česta pojava, vrijeme je da naučimo kako se pobrinuti za dlačice na svom licu bez da napravimo oštećenja na koži.

I dok su neki prešli na brijanje koje nikako ne preporučujemo za područje lica, drugi su na kremama za depilaciju, epilaciji, kremama za izbjeljivanje ili su pak uložili u IPL, no mi se još uvijek držimo šećerne paste. Normalno, puno je pitanja, pogotovo za one žene koje su se tek sada susrele s održavanjem tijela bez dlačica, ali bez profesionalne pomoći. Ipak, pomoću nekoliko savjeta moguće je odabrati najbolju metodu za sebe i tako bezbolno nastaviti uživati u glatkoj koži. A ovo je vrijeme idealno da se bacite u istraživanje omiljene metode. Koja će vama najbolje odgovarati i što odabrati, pročitajte u nastavku.

Konac
Dlačice na nausnici možete pokušati skinuti koncem, počupati pincetom ili koristiti trakice za depilaciju lica. Baratanje koncem, onako kako to rade iskusne kozmetičarke, teško ćete usvojiti. Uklanjanje dlačica koncem jednostavnije je napraviti drugoj osobi nego samoj sebi, a i šanse da ćete jednim potezom ukloniti sve dlačice su male. U videu u nastavku pogledajte kako to činiti i na što je potrebno paziti.

Pinceta
Čupanje pincetom dugotrajan je proces za koji vam je potrebno izrazito puno svjetla, ali i puno strpljenja jer ipak traje nešto duže. Zamislite koliko biste puta morali napraviti isti bolan potez sve dok ne dođete do željenog rezultata. Ova je metoda svakako zastarjela uz sve ostale koje su trenutačno aktualne, pa pincetu ipak ostavite za obrve ili popravljanje.

Trakice za depilaciju lica
Ovo je metoda koje se mi još uvijek rado držimo i neka vas ne bude strah krenuti s njom. U raznim setovima za depilaciju lica u drogerijama nalaze se trakice koje je dovoljno protrljati tridesetak sekundi među dlanovima i na taj ih način zagrijati, zatim prisloniti na područje na kojem želite ukloniti dlačice te povući trakicu u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Set većinom sadrži i male vrećice ulja pomoću kojeg ćete ukloniti višak voska s lica te gel Aloe vere kojim je dobro premazati područje lica kako bi se koža umirila nakon depilacije. Budući da je riječ o dosta nježnoj, brzoj i učinkovitoj metodi koja je gotova u 60-ak sekundi, a sastojci su primjereni osjetljivoj koži, mala je šansa da vam neće odgovarati, no ako imate  aktivne upalne procese na koži gdje ćete depilirati– ovu metodu bolje preskočite.

Krema za izbjeljivanje dlačica
Ovo je također jedan od načina na koji smo vjerojatno prije 20 godina svi počeli uklanjati dlačice s lica, no moramo vam nešto reći – dlačice koje se posvijetle i dalje se vide. Rezultat je na tijelu vidljiv nakon sedam minuta, a na licu nakon pet minuta. Potrebno je u posudici pomiješati bazu i aktivator te špatulicom nanijeti na željeno mjesto i to je sve, no svakako ne preporučujemo ovu metodu.

Šećerna pasta
Ako ste jako osjetljivi na bol ili još uvijek niste radili kućnu verziju šećerne paste, možda je molje da ne isprobavate na licu već na ruci ili nogama.  No, šećerna pasta osim što će manje boljeti od voska, doista je metoda koja uz prave poteze bude brza, nježna prema koži i učinkovita.

Kreme za depilaciju
Iako je uklanjanje voskom jedna od metoda kojom možete biti opušteni i bez dlačica nešto duže, negativna je strana razina boli. U slučaju da ste preosjetljivi na bol, i tu su stručnjaci pronašli rješenje u obliku kremu za depilaciju. Važno je odabrati kremu koja je pogodna za osjetljivu kožu, provjeriti sastojke, te odabrati onu koja je dermatološki ispitana.

IPL

Ovo je jedna od boljih dugotrajnijih metoda ako želite uložiti popriličnu svotu novca u nju. Naravno, što bolji aparat kupite, što više bljeskova ima, duže će vam trajati, a što su vam dlačice tamnije i čvršće – brže će se prorijediti. Bitno je naglasiti da ovom metodom dlačice ne nestaju potpuno, nego oslabe i prorijede se.

Foto: Pexels