Kako pronaći parfem koji će savršeno odgovarati vašoj koži?

Miris koji će trajati

by | 22 veljače, 2022

Novi parfemi uvršteni u našu rutinu jedan su od najboljih načina da označimo “nove početke” u životu, bilo da je riječ o ulasku u novi posao ili nečemu privatne prirode.

Želite da vas određeni miris podsjeća na određeni period u životu, pa kako ga bolje obilježiti nego novim mirisom? Primjerice, možete imati kolekciju za izlaske, nešto više seksi mirise za dejtove i one snažne, koji odišu samopouzdanjem, za poslovne sastanke. Ako još uvijek niste naučili prepoznati koji je parfem baš za vas, odgovara vašim mirisnim osjetilima i karakteru, bez brige, postoji nekoliko načina kako to možete napraviti u svega par koraka. Prije svega, ako se pitate volite li određeni miris – vjerojatno ne volite, jer one koje volite znat ćete prepoznati odmah, no to ne znači da ne može zavoljeti nove.

Posjetite parfumeriju
Pokušajte se upoznati s različitim notama te isprobajte one za koje mislite da bi vam stvarno mogli odgovarati. Najbolji način da otkrijete svoj miris je da posjetite parfumeriju i sa stručnjacima razgovarate o mirisnim notama koje se dobro spajaju.

Potražite miris kompatibilan s ostalim proizvodima koje svakodnevno koristite
Uz parfem koji koristite, svakako birajte gelove za tuširanje i dezodoranse koji imaju nježne, prirodne arome, kako bi bili kompatibilni s parfemom koji nosite, a ne bi narušavali njegove mirisne note. Obično su to citrusne note ili note lavande koje se lijepo slažu s parfemima.

Opustite se
Iako vam miris možda na prvu ne “sjedne”, dozvolite si da eksperimentirate, jer na vašoj koži može biti potpuno drugačiji. Jednako vrijedi i za mirise koje vam se svide – možda nije kompatibilan s vašom kožom ili se uopće neće osjetiti, pa ga svakako isprobajte na zapešću, pustite da odstoji nekoliko sati i tek se onda odlučite za kupovinu.

Foto: FreshSplash via Getty Images