Uz ove trikove lak na noktima će trajati dulje od dva tjedna

Produljite postojanost kućne manikure

by | 23 kolovoza, 2022
manikura kod kuće

Ako ne preferirate gel manikuru i pedikuru te svoje nokte volite lakirati sami, onda znate koliko je zahtjevno održati svoj trud netaknutim i blistavim duže od dva dana ili tjedan dan (ako ste vrlo pažljivi). Lak koji se na vrhovima okrhne ili boja koja izgubi sjaj mogu vas živcirati nakon što ste proveli pola sata bojeći i sušeći nokte.

Evo što sljedeći put možete napraviti kako bi lak na noktima bio što duže postojan, a boja blistava kao prvi dan.

1. Skratite nokte

Aktivan stil života, bosonogo hodanje ili nošenje sandala i japanki, povećava rizik od pucanja noktiju, kao i bržeg oštećivanja laka za nokte. Prilagodite dužinu noktiju svom načinu života, odnosno skratite dužinu noktiju jer će tako lak ostati duže netaknut.

2. Preskočite namakanje

Dok je namakanje stopala dobro napraviti prije pedikure, za lakiranje noktiju ono nije potrebno. Dapače, neki stručnjaci tvrde da se slojevi nokta natopljeni vodom rašire. Kad ih takve nalakiramo, oni se vraćaju svom prvobitnom stanju, odnosno “skupljaju“ se što može uzrokovati lakše i brže odvajanje boje od površine nokta. Ako ste prethodno acetonom uklonili dotrajali lak za nokte, dovoljno je da prije sljedećeg koraka ruke i nokte temeljito operete u sapunu i vodi.

3. Dodajte novi sloj dva dana kasnije

Umjesto da drugi sloj laka za nokte namažete čim se osuši prvi, pričekajte dan ili dva za obnovu boje. Alternativno, ako preferirate odmah namazati dva sloja laka za nokte, dva dana kasnije nokte premažite prozirnim nadlakom koji će zaštititi postojeći lak i produžiti sjaj boje.

4. Koristite hidratantnu kremu

Održavanje ruku, stopala i zanoktica njegovanima i hidriranima može uvelike može spriječiti pucanje i ljuštenje laka za nokte. Krema za stopala, krema za ruke i ulje za kutikule neka vam budu uvijek nadohvat ruke.

Pročitajte: Dopaminska manikura preplavila je društvene mreže – donosimo inspiraciju za vašu sljedeću manikuru

Foto: CentralITAlliance/iStock/Getty Images Plus