Kako prikriti oštećenu kosu bez frizera tijekom lockdowna?

by | 11 prosinca, 2020

Znamo, i nama je teško doći do svog termina kod frizera zbog puno manjeg broja klijenata koje tijekom dana primaju, pa vjerujemo da svi imamo isti problem – onaj u kojem se pogledamo u ogledalo i samo poželimo uzeti škare u ruke.

Kako ipak ne bismo posegnuli barem za škarama za papir i napravili više štete nego koristi, postoji nekoliko trikova pomoću kojih možete održati kosu zdravom i svježom, a još uvijek u komadu – čisto kako bi barem sebi uljepšali pogled u ogledalu.

Ošišajte vrhove
Da, dobro ste pročitali, ali tajna leži u pravim škarama za kosu koje su precizne i oštre. Šišanje ne mora biti dramatično kao što je ispalo u svim onim viralnim videima, ali 1-2 cm je slobodno možete skratiti. Obavezno se šišajte na potpuno suhu kosu kako bi dobili pravi dojam koliko je šišate (duža je dok je mokra) i bolje krenite malo po malo.

Hidratacija
Hidratacija kose je uvijek odlična ideja, a još je bolja kad je radite između dva šišanja. Dok birate proizvode za kosu, uvijek birajte one bez sulfata koji će vam poboljšati hidrataciju i obavezno barem dva puta tjedno stavljajte maske i regeneratore. Bilo bi dobro da, što je više moguće, pokušate izbjeći uređaje za kosu koji će vam ih oštetiti.

Sakrijte oštećenja na kosi
Ako se ipak ne želite odvažiti na samostalno šišanje, ispucale vrhove možete tretirati kokosovim ili uljem makadamije. Prirodni sastojci iz ulja će vam ispolirati i zagladiti kosu te će ona barem privremeno izgledati njegovanije. Također, možete nakovrčati kosu budući da će se od bujne teksture ispucali vrhovi manje vidjeti, no svakako koristite i proizvode za zaštitu kose prije nego što posegnete za uređajima za uvijanje kose.

Foto: Pexels