Kosa otporna na sve utjecaje – doznajte kako pravilno obnoviti kosu za ljeto

by | 20 lipnja, 2023

Vrijeme je za pripremu kose za ljetne mjesece kad je dodatno izložena vanjskim čimbenicima koji utječu na njezinu strukturu i izgled. Odabir pravog tretmana koji će dati dugotrajan učinak iznimno je bitan, a ovo su naši savjeti kako se pobrinuti da je vaša kosa spremna za ljeto, kao i za obnovu nakon ljeta.

Kako pravilno obnoviti kosu?

Naša kosa ima sličnu strukturu kao i stabljike. Sastoji se od unutarnjeg vlakna s vanjskom ovojnicom, odnosno kutikulom koja je štiti te nekoliko slojeva ljuski keratina. Kosa je pod velikim utjecajem vanjskih čimbenika poput soli, klora i svjetlosti tijekom ljetnih mjeseci, zagađenja, čestog pranja agresivnim sredstvima, čestog četkanja, oblikovanja kose fenom ili peglom za kosu te, naravno, bojenjem.

Svi ovi čimbenici itekako utječu na kosu, a neizostavno je spomenuti da je i naša kosa podložna starenju! Važno je zapamtiti da je kosi potrebno vratiti ujednačenost, strukturu, snagu. Posvećenost i konzistentnost njege mogu pomoći u povratku idealnog izgleda zdrave kose.

Je li moguće neukroćenu kosu staviti pod kontrolu? 

Borba s kosom koja se konstantno petlja, razbarušena je i neukrotiva je iscrpljujuća. Bez obzira na to je li razlog tip kose i vlasi, problem je prisutan kod velikog broja žena i muškaraca. Zdrava kosa ima otporna vlakna, dok ona koja je oštećena ima oštećene dijelove strukture poput disulfidnih mostova pa je tanka, suha i sklona lomljenju. Kosu je potrebno njegovati, bez pretjeranog češljanja, a i napraviti pravilnu njegu prije pranja kose, kao i nakon kako bi ukroćena frizura duže potrajala.

Vratite svojoj kosi izvornu ljepotu uz pomoć Nuova Fibra i Disciplina linija za kosu

Novi Kemon Actyva proizvodi za njegu kosu pomažu u obnovi i dobivanju idealnog izgleda, kao i zdrave i otporne kose. Ova kolekcija salonskih proizvoda sadrži nekoliko tretmana koji će obnoviti oštećenu i beživotnu kosu te joj vratiti punoću, ljepotu, snagu i vitalnost. Moramo priznati da nas je pridobila i činjenica da je ova linija dostupna za kućnu njegu!

kemon_actyva_nuova_fibra

Ključni sastojci u ovoj liniji su hidrolizat proteina amaranta i ekstrakt crvene alge kao i Bond Creator Compex (BCC). Ova moćna kombinacija obnovit će se fizička, kemijska i mehanička oštećenja na kosi. Upravo će Bond Creator Complex obnoviti oštećene disulfidne mostove i pojačati strukturu kose. Održavanje zdrave kose i kohezije vlakana dugotrajno će utjecati na lijepu kosu.

Povedeno istraživanje u laboratorijskim uvjetima na pravoj kosi potvrdilo je učinkovitost Nuova Fibra proizvoda za kosu koji su poboljšali strukturu kose i pojačali njezinu otpornost na lomljenje i druga oštećenja.

Tretman se provodi u frizerskom salonu, a tako povećava promjer i elastičnost oštećenih vlasi, nakon čega slijedi i tretman održavanja kod kuće kako bi se kosa dodatno hidratizirala i dobila sjaj. Rezultati su fenomenalni, a kosa je mekša, sjajnija i više hidrirana.

Za ukroćivanje kose tu su proizvodi iz Disciplina linije, koja uz pomoć ulja breskve i badema utječe na epidermu što rezultira mekanom kosom koju je lako stilizirati, a sama površina vlasi je zaštićena i zatvorena!

Njega u frizerskom salonu i u udobnosti vlastitog doma

Proizvodi su dostupni u odabranim frizerskim salonima, kao i za kućnu njegu. Naravno, najbolja je kombinacija tretmana u profesionalnom frizerskom salonu te nakon toga održavanje kose doma.

Nuova fibra šampon možete koristiti tijekom tretmana u salonu, ali i kod kuće. Maska za rekonstrukciju kose olakšava raščešljavanje kose te je kosa vidno zdravija nakon korištenja zbog dodatka Bond Creator Complexa. Idealan je u kombinaciji s tretmanom bez ispiranja kao finishing touch. 

Tretmani za neukrotivu kosu započinju korištenjem dva šampona. U pripremnoj fazi koristi se Disciplina Prep šampon u nekoliko navrata kako bi osigurao dubinsko čišćenje kose i dugotrajnost tretmana, a zatim slijedi i Disciplina šampon koji hidrira kosu i priprema je za oblikovanje. Disciplina Intesa tretman nanosi se na kosu te se drži pod kapom i izvorom topline 20 minuta. Daje veću kontrolu nad kosom, a rezultati traju barem četiri pranja. Disciplina Crystal Fluid dat će kontrolu kovrčama i zaštitu od vlage, a uz to i kosu svilenkaste teksture i lijepog sjaja!

Pruži svojoj kosi pravilnu njegu i isprobaj neke od proizvoda iz Disciplina i Nuova Fibra linija za kosu! Proizvode su dostupni na Trimužijat webshopu.

Foto: Unsplash, PR