Kako odabrati savršen ruž?

by | 13 veljače, 2014

S obzirom na njihovu raznovrsnost, pravi ruž zaista je teško izabrati. Osim što se treba slagati s vašim tenom i kosom, treba se slagati i s ostatkom šminke. Ako ste u potrazi za savršenim ružem, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam olakšati potragu.

Zlatokosim ženama najbolje pristaju koraljne i breskvaste nijanse. Pepeljastim plavušama pristajat će ruževi ružičasto-svijetloljubičastih i crvenkastih nijansi. Crvenokosim ženama pristajat će nijanse cimeta i terakote, dok će onima tamnijeg tena pristajati breskvastosmeđe ili crvenosmeđe nijanse.

Ako imate svijetlu put i tamnu kosu, birajte svijetlocrvene nijanse, te boje šljive i brusinice. Ako imate tamnu kožu i kosu, odlučite se za ruževe tamnoružičastih nijansi. Plavokosim ženama svijetle puti najbolje će pristajati sve nijanse ljubičaste i ružičaste. Ako imate taman ten, osnovno pravilo je da birate ruž svjetliji od boje kože.

Pri izboru savršenog ruža važan je i oblik usana. Ukoliko imate tanke usne, izbjegavajte tamne nijanse ruža, te se odlučite za svijetle tonove s bisernim sjajem. Ako imate pune usne, pristajat će vam kako tamne, tako i svijetle nijanse ruža.

Izvor: ljepota.ba