Kako isplesti francusku pletenicu? Imamo detaljne upute

Jednostavnije je nego što mislite

by | 9 svibnja, 2022
kako napraviti francusku pletenicu

Može se činiti kompliciranim napraviti samoj sebi francusku pletenicu ili riblju kost, ali ovaj video pokazuje da je ovu frizuru vrlo jednostavno za napraviti, čak i samoj sebi. Usto, dobro je naučiti ju plesti zato što je izvrsno rješenje za bad hair day, kad je kosa nečista ili neposlušna.

Kako isplesti francusku pletenicu?

Pratite ove korake

Slijedite ove korake i jednostavno ispletite svoju prvu pletenicu; vjerujemo da ćete uskoro vi biti ta koja će učiti druge kako se plete francuska pletenica:

1. Počešljajte kosu. Idealno bi bilo da kosa nije svježe oprana jer će vam biti lakše napraviti ovu frizuru. Skupite deblji pramen s vrha glave i podijelite ga na tri dijela. Skupljenu kosu podijelite na tri jednaka dijela. Držite desni dio u desnoj ruci, lijevi u lijevoj ruci a srednji dio između palca i drugog prsta bilo koje ruke.

2. Ispletite nekoliko redova tradicionalne pletenice. Da biste započeli pletenicu, prekrižite desni dio preko srednjeg dijela, a zatim ponovite ovaj potez lijevim dijelom. Pramenove pletite čvrsto tako da se pletenica ne raspadne.

4. Nastavite s ovim tradicionalnim uzorkom pletenice, s tim da počnete u pletenicu unositi nove pramenove kose. Prije nego što prekrižite desni pramen preko srednjeg, skupite malo dodatne kose s desne strane glave i dodajte je ovom pramenu. Isto ponovite i lijevim pramenom. Pobrinite se za to da dijelovi kose koje dodajete budu otprilike jednake debljine.

5. Ponavljajte dodavanje novih pramenova kose u postojeću pletenicu sve dok sva kosa ne bude u pletenici.

6. Ovisno o dužini kose, završite pletenjem klasične pletenice. Na dnu je učvrstite gumicom za kosu. Kako bi pletenica izgledala punije, nježno “odlijepite” pojedine pramenove kose od tjemena za dodatni volumen.

 

Foto: Svetography/iStock/Getty Images Plus