Kako učinkovito suziti pore i zagladiti kožu?

Tri načina s garantiranim rezultatima

by | 31 ožujka, 2022

Iako vjerujemo kako vas je naslov privukao da saznate kako ukloniti izgled širokih pora, bitno je da odmah razjasnimo da su pore normalni dio svake kože i ne možete ih potpuno eliminirati.

Nekima su više, a nekima manje vidljive, no ne postoji proizvod koji će ih potpuno ukloniti, pa čak ni one maske koje to jamče. Ono što možete napraviti jest fokusirati se kako da ih održavate čistima i kako da ih lagano suzite i očvrsnete, zbog čega će izgledati vizualno manje. Čvršći, mješoviti i masni tipovi kože imaju prirodno dublje i šire pore, što je predodređeno i zahtijeva češće čišćenje lica i redovito održavanje kože određenim aktivnim sastojcima.

Retinol
Već znate da je retinol jedan od čudotvoraca za kožu, pa tako i u slučaju pora. Ne samo da ova forma vitamina A utječe na smanjivanje bora i hiperpigmentaciju nego je odlična i za kožu sklonu aknama te sužavanje pora. Budući da retinol potiče produkciju kolagena i regulira lučenje sebuma, garantira zaglađeniju kožu, rjeđe izbijanje akni i komedona te sužavanje pora.

Zaštitni faktor
Osim što je nužno koristiti zaštitni faktor uz uporabu retinola, on je obavezan i kad su pore u pitanju. Sunce oštećuje kožu i smanjuje produkciju kolagena koji je odgovoran za čvrstu i elastičnu kožu, a smanjenjem kolagena, pore su proširenije te koža izgleda opuštenije. Minimalni zaštitni faktor koji bi trebali koristiti bez obzira na vremensku prognozu jest faktor 30.

Laseri
Kozmetički tretman laserima djeluje duboko na regenraciju kože, pomaže pri uklanjanju ožiljaka od akni i izjednačavanje te sužavanje pora. On može ući do dubljih slojeva kože, zbog čega će u kombinaciji s retinolom i zaštitnim faktorom, rezultat sigurno biti bolji.

Foto: deniskomarov via Getty Images