Kako postići zdravi sjaj na licu neovisno o tipu kože?

Umjesto masnog, biramo zdravi sjaj kože lica!

by | 11 lipnja, 2021

Budući da su ljetna vrućina i vlaga već postale sastavni dio svakog dana, logično je da se moramo pomiriti i s kožom sjajnijom nego inače.

Nema tog pudera koji će u ovakvo vrijeme potpuno matirati lice i spriječiti sjaj na T-zoni, ali budući da se prirodni sjaj na koži napokon počeo i više cijeniti na kožu – ne smeta nam dok je god umjeren. No, kako ga izbalansirati da je riječ o zdravom sjaju, a ne o masnom sloju na licu? Naravno, ovisi o tipu kože i ne postoji univerzalni savjet za sve tipove, pa je prvi korak svakako da ako ga već ne znate, odredite svoj tip i stanje kože kako bi mogli izabrati idealne proizvode za sebe.

Kako postići zdravi sjaj kože lica?

Tip kože: Masna
Neki od nas imaju već prirodno pojačano lučenje sebuma s kojim su se borili pogotovo u teen danima kada je sve što smo htjeli – isušiti kožu što više kako ne bi bilo ni malo sjaja. Srećom, s godinama smo se educirali više i danas je situacija drukčija. Kožu smo doveli pod kontrolu i počeli smo cijeniti prirodna ulja koje nam koža proizvodi. Jedino na što trebamo još malo pripaziti i staviti pod kontrolu su dijelovi lica na kojima se koža pojačano masti. Primjerice, ako vam se više maste nos i čelo, izbjegnite nanošenje highlightera jer će prirodno ulje tu napraviti svoje, a ako su vam obrazi u boljem stanju, nanesite ga samo malo na vrh obraza na mjesto gdje se i inače nanosi.

Tip kože: Suha
Ovo je već nešto zahtjevnija bitka kad je u pitanju postizanje prirodnog sjaja budući da je smanjeno lučenje sebuma. Naravno, hidratacija je glavna stavka kod ovog tipa kože, kao i kremasti proizvodi koje ćete nanositi na lice. Highlighter, tekući ili kremasti, nanesite na vrh obraza, nos, iznad usne i tako će vam koža izgledati zdravo i sjajno.

Tip kože: Normalna do mješovita koža
Realno, ovo je najzahvalniji tip kože s kojim možete puno eksperimentirati, bilo da je to sa suhim ili kremastim proizvodima. Koristite nešto suptilnije highlightere, kako bi sjaj izgledao prirodno, a ne umjetno naglašeno. Možete čak nanijeti i labelo umjesto highlightera na mjesta koja želite naglasiti i tako dobiti glow koji će izgledati odlično.

Foto: Pexels