Kako dobiti valovitu i razbarušenu kosu kao s plaže? Ovaj trik funkcionira svaki put

Imamo trik za održavanje looka s plaže

by | 21 srpnja, 2021
beach waves

Čak i ako imate ravnu kosu i pokušate je lagano uviti, ona brzo splasne?

I mi imamo jednak problem zbog čega smo se i bacili u istraživanje koji proizvod nam najbolje odgovara i pomaže u rješenju tog problema. Naime, nakon što ste već lagano uvili kosu, ono što će vam najbolje zadržati taj opušteni i razbarušeni izgled kose je slani sprej. Prije svega, trebali biste znati da slani sprej za kosu nije obična morska voda kojom vas grooming i beauty brendovi pokušavaju zavarati. Međutim, korištenjem slanih sprejeva postići ćete jednaki efekt kao da ste upravo izašli iz mora i pustili kosu da se osuši na suncu i laganom ljetnom povjetarcu. Drugim riječima, slani sprejevi oponašaju učinak koji morska voda ima na vašu kosu, a to postižu kombinacijom prirodnih ulja, ekstrakta i soli.

Osim što će vašoj kosi dati teksturu i učiniti je valovitom, slani sprejevi će joj dati i volumen. Naime, slani sprejevi funkcioniraju na sličan način kao i suhi šamponi – sol iz spreja upija višak ulja s vašeg tjemena i kose što daje kosi čvrstoću te ju čini gušćom. Zahvaljujući morskoj soli, slani sprejevi su odlični za oblikovanje ležerne, pomalo neuredne frizure, a izvrsni su i zbog mat finiša koji kosi daje prirodan izgled.

Ovaj proizvod ne biste trebali koristiti na tek opranoj kosi jer on tada neće djelovati zbog manjka prirodnih ulja na kosi. Slani sprej možete koristiti na mokroj ili suhoj kosi. Za brzi efekt, nanesite ga na suhu kosu te je osušite fenom korištenjem hladnog zraka. Za dugotrajniju frizuru, mokru kosu prvo osušite ručnikom, zatim nanesite sprej te je potom osušite sušilom.

Foto: olgaecat via Getty Images