Kako do savršenih obrva u 5 jednostavnih koraka?

Odložite pincetu i saznajte pet osnovnih koraka do savršenih obrva

by | 13 listopada, 2021
obrve

Neovisno o tome jeste li u mladosti bili jedni od onih koji su pincetu koristili na dnevnoj bazi ili ste pustili obrve na miru, danas postoji nekoliko načina kako da dođete do savršenog oblika svojih obrva.

Ako imate rijetke i tanke obrve, vrijeme je da na neko vrijeme odložite pincetu sa strane i svojoj skincare rutini dodate serume za brži rast obrva kako bi mogli dobiti materijal za raditi. Nakon toga, u svega nekoliko koraka koje morate savladati, možete doći do željenog oblika. I bez brige, ne trebate trošiti pregršt novca na različite tretmane, dovoljno vam je i jedno savjetovanje s kozmetičarkom ili make up artisticom koje će vas znati uputiti u oblik koji bi najbolje pristajao vašem obliku lica, a ostalo sve može biti na vama. U nastavku vam donosimo pet koraka pomoću kojih možete u kućnoj radinosti doći do savršenih obrva.

Obrve moraju biti čiste

Kad nanosite puder na lice, izbjegavajte područje obrva ili ih jednostavno prebrišite vlažnom maramicom prije nego što ih idete iscrtavati ili definirati. Tako ćete biti sigurni da će boja koju ste dodali obrvama (bilo da je riječ o olovci, puderu ili pomadi) biti postojana i bit će ljepše definirane. I obavezno ih počešljajte na početku i kraju iscrtavanja.

Boja proizvoda mora biti ista poput vaše ili nijansu svjetlija, nikako tamnija

Pri odabiru nijanse, uvijek težite ka tome da izaberete što sličniju prirodnoj boji, a ako ste između dvije nijanse, izaberite svjetliju jer će izgledati prirodnije.

Svaki tip formule nanosi se na drukčiji način

Ovisno o tome kako želite da vam obrve izgledaju, takvu ćete formulu i izabrati. Danas možete birati između puder/sjenila, olovke i pomade, a ono što se nama pokazalo kaj najpreciznije je pomada i vrlo tanki kistić kojim možete precizno iscrtavati dlačice.

Olovka – prvo lagano označite oblik koji želite, a zatim lagano popunjavajte unutrašnjost.

Pomada – nanesite malo proizvoda na kist, pa kasnije ako je potrebno postupno pojačavajte, no oprezno. Njome možete precizno iscrtati svaku dlačicu nakon što se malo ispraksirate.

Puder/sjenilo – ovo je većinom formula za početnike jer ju je najlakše kontrolirati, no svaki put kad umočite kistić u puder – otresite sav suvišni proizvod i na kraju dobro izblendajte.

Počnite iscrtavati od sredine obrva

Nakon što ste usvojili koja je vaša nijansa, tekstura i boja, krenite popunjavati iscrtavanjem oblika od sredine prema vanjskom dijelu malim potezima, a na početak stavite što manje proizvoda budući da su tamo najrjeđe i želite da izgledaju prirodno. Nakon što ih popunite, počešljajte ih.

Manje proizvoda je uvijek bolje

Ako želite da su obrve suptilni okvir vašeg lica, a ne pretamni ili preoštri naglasak – budite umjereni u nanošenju proizvoda. Čak i ako su presvijetle, uvijek ih možete nadograditi.

Foto: dimid_86 via Getty Images