Kako da vam traperice traju što duže?

by | 24 veljače, 2015

Traperice su omiljeni komad odjeće mnogih žena i muškaraca koji se lako može kombinirati za svaku priliku.

farmerice-01

Ako ste izdvojile puno novaca da biste kupile traperice koje su vam zapele za oko, ili imate omiljene koje želite da traju što duže, obratite pažnju na ove pogreške koje najčešće radimo kada je u pitanju održavanje ovog omiljenog odjevnog komada.

Prečesto ih perete

Pranjem ćete trapericama vratiti željeni oblik, ali bi se s vremenom tkanina mogla stanjiti, pa čak i poderati.

Kada je u pitanju pranje traperica, mišljenja su podijeljena. Neki stručnjaci tvrde kako je idealno prati ih svaka četiri mjeseca što je, priznat ćete, ekstremno. Drugi kažu da ih treba prati nakon par nošenja. Kad god se odlučite prati ih, perilica ne smije biti prepuna rublja. Preporučuje se da se traperice koje imaju puno elastina peru nakon svakog nošenja, ali samo u hladnoj vodi i s minimalnom količinom deterdženta kako bi se boja što duže očuvala.

Nošenje sitnica po džepovima

Ako vam džepovi traperica služe kao torbica i u njima nosite mobitel, ruži sitan novac, činite čak dvije pogreške. Određena mjesta na džepovima će zbog trenja izblijedjeti, i moguće je da će i konci popucati. Također, taj dio traperica će izgubiti prvobitni oblik.

Iako džepovi mogu ponekad služiti kao torbica za mobitel ili ruž, ako želite da vam traperice dugo ostanu lijepe, riješite se ove navike.

Pogrešno uklanjate mrlje

Vjerojatno nam se svima u životu dogodilo da smo na bar jednim trapericama prilikom otklanjanja mrlje od kave, masti ili vina, ribanjem napravile još veću štetu. Neprivlačna blijeda mrlja na tom mjestu ostaje kao dokaz nepravilnog tretiranja.

Kako bi uklanjanje mrlja bilo što učinkovitije, najvažnije je da brzo djelujete i ako možete, ne ostavite je da se osuši. Najbrži trik koji bi odmah mogao upaliti je mješavina vode i soli. Kako bi traperice što nježnije tretirali, uzmite mekanu krpu, namočite ju u slanu vodu i što nježnije istrljajte mrlju.

Ako ste traperice zaprljale masnoćom, prvo isprobajte trik s puderom u prahu. Nanesite puder na mrlju i ostavite ga da djeluje nekoliko sati kako bi upio masnoću. Nakon toga ga odstranite ubrusom. Tada možete oprati traperice u perilici rublja.

Izvor: Life Content