Kako da vam kosa brže naraste?

by | 18 veljače, 2015

Uporno se trudite puštati kosu, ali djeluje vam kao da je uvijek iste dužine?

kosa

Rast kose odvija se prirodno, ali postoje mnoge stvari kojima same možete usporiti taj postupak.

Ako želite potaknuti rast kose, obratite pažnju na ove stvari.

Zdravlje ide kroz usta

Za rast kose bitni su željezo, cink, proteini i vitamin B. Ako ih ne unosite dovoljno kroz prehranu, velika je vjerojatnost da će vam kosa biti slaba. Zeleno povrće, riba, meso i cikla su idealne namirnice koje utječu na kvalitetu i brži rast kose.

Dodaci prehrani

Vitamin B poznat je po tome što ubrzava rast kose i noktiju. Možete ga unositi u organizam kroz kapsule, a ako vam se ne sviđa ova ideja, pijte hmelj koji je prepun vitamina B.

Piling za tjeme

Za zdrav rast kose izuzetno je važno zdravo tjeme glave. Ako je ono “začepljeno” masnim slojem i ostacima kozmetičkih proizvoda, kosa će sporije rasti. Zbog toga bi jednom tjedno trebali napraviti piling tjemena. Nikada nemojte koristiti piling za lice na tjemenu već nabavite onaj specijalno namijenjen za ovo područje. Možete ga napraviti i same tako što ćete pomiješati žličicu kave i dvije žličice maslinovog ulja.

Masaža tjemena

Dobra cirkulacija je vrlo bitna za brži rast kose. Zbog toga mu pružite ugodnu masažu par puta tjedno. Kada odete u frizerski salon, frizer vam masira tjeme tijekom pranja kose. Iskoristite njegovu tehniku, pa dok gledate omiljenu seriju, izmasirajte cijelo tjeme na par minuta kako biste potaknuli cirkulaciju.

Ne vežite uvijek kosu u rep i punđu

Ako vam je kosa stalno čvrsto vezana u rep ili punđu, može doći do dva problema. Dio kose na kojem vežete rep postaje slab i puca, a uz to neprestano zatežete kosu na tjemenu. Naravno, to ne znači da nikad ne trebate nositi ove frizure, ali dok ste kod kuće ili spavate, pustite kosu neka se odmori. Ako vam pada na lice i baš vam smeta, iskoristite ukosnice, trake ili marame.

Izvor: Life Content