Kako da se vaša kosa izbori s morskom vodom

by | 4 kolovoza, 2014

Čuvanje kose na moru počinje prije svega od prevencije – ne dozvolite da vam se kosa previše ošteti, jer nikakva njega (ma koliko kvalitetna bila) neće vam povratiti kosu ako dozvolite da se previše ošteti. Ovo postižete prije svega neizlaganjem kose suncu koje ju jako isušuje; ispod suncobrana će na kosu ipak utjecati vrućina i ultraljubičasto zračenje, pa je nošenje šešira na plaži neophodno za aktivnu zaštitu kose. Nemojte previše močiti kosu, jer je voda (vjerovali ili ne) dodatno isušuje.

kosa

Poslije svakog odlaska u more obavezno je isperite slatkom vodom; kristali soli koji vam ostanu na kosi mogu se uvući u šupljine u kosi i time je izuzetno oštetiti i dovesti do lomljenja kose. Upotrebom šampona ili losiona sa zaštitom od ultraljubičastog zračenja i prihvaćanjem gore spomenutih savjeta učinit ćete da se neizbježno oštećenje kose na moru svede na minimum. Ako imate obojenu kosu, šampon koji koristite trebao bi imati antioksidanse kako bi vam boja kose izdržala do kraja odmora.

Poslije izlaganja kose slanoj vodi i suncu potrebno je kosu rehidrirati i povratiti joj čvrstoću i sjaj. Koristite hidratantna sredstva i regeneratore- po mogućnosti one specijalno napravljene za neutraliziranje neželjenih efekata nastalih na plaži.

Po povratku s ljetovanja posjetite svog frizera, odrežite rascvjetale i oštećene vrhove, napravite neki dubinski tretman za oporavak kose (još bolje- nekoliko tretmana) i naravno osvježite boju kose koja je poslije ljetovanja izblijedjela. Brazilsko sušenje još je jedan od načina za oporavak kose.

Imajte na umu da je obojena i tretirana kosa daleko osjetljivija nego prirodna i da dok na prirodnu kosu boravak na moru može imati i pozitivan učinak (samo vizualno), tretirana kosa o kojoj ne vodite brigu će se od desetodnevnog boravka na plaži jako oštetiti.

Izvor: B92