Kako ćete ispasti dobro na fotografijama

by | 20 siječnja, 2015

Sada vam nitko i ništa ne stoji na putu najboljih fotki na Instagramu i Facebooku! Evo kako ćete ispasti dobro na fotografijama

1272339_785402854846309_5625848339555701296_o-490x735

Dodajte boju

Izgledate blijedo, neuvjerljivo, monotono? Dodajte neki detalj u boji! Jer, ne možete ni vi svaki dan blistati i biti ekstremno raspoloženi i fotogenični. U takvim situacijama tračak boje, bilo da je u pitanju vaš ruž u vatrenocrvenoj boji, šal u kobaltnoj plavoj, salonke ili džemper u tirkiznoj boji, čini čuda! Da budemo precizniji: malu čaroliju!

Pronađite zanimljivu pozadinu

Da, vi ste zvijezda fotografije, ali i ostatak je bitan i te kako! Zamislite da stojite ispred autentičnih, retro vrata u plavoj boji, ili ispred zida popločanog najljepšim pločicama. Birajte pozadinu koja je efektna, koja nudi kontrast, ali pažljivo. Ne želite izabrati neku koja će vas “progutati”. Evo malog savjeta: neka pozadina bude u kontrastu s vašom kosom i kombinacijom.

Igrajte se proporcijama

Često se dogodi da neku fotografiju upropastite jer niste znali što napraviti s rukama. Da biste izbjegli da vam se to ubuduće događa, dajte rukama neku “ulogu”. Čak i kad ste u grupi, izbjegavajte grliti osobu do vas. Mali savjet: držite nekog ljubimca, čašu vina, ili ih stavite u džep ili na bokove, i spontano dodirnite ogrlicu.

Otkrijte koji vam kut najviše leži

Sigurno u društvu imate prijateljicu koja uvijek slika lijevi profil jer je uvjerena da joj je nos iz desnog veći, ili štogod. Tako možete i vi pronaći savršen kut za svoje lice. Kada slikate en face, lice može izgledati punije, ocrtavajući podočnjake, bore, pjegice i prištiće više nego kada ga slikate pod kutom i određenim osvjetljenjem. Čak i ako ste prilično zgodna djevojka, i vi sigurno imate neki kut, pozu koja vam najviše ističe ljepotu, obline. Ako ne znate koja je vaša, najbolje je da vježbate ispred ogledala.

Izdužite vrat

Zabacite glavu malo unatrag i ispravite leđa. A onda podignite bradu tako da vam vrat izgleda duži. Možda će vam se učiniti da izgledate smiješno i neprirodno, ali tako će vaše lice izgledati uže, mršavije.

Skinny ruka

Ovo je trik koji, ako savladate, osiguravate savršenu fotku, pogotovo ako imate malo punije ruke, ali morate ga izvesti savršeno ako ne želite djelovati čudno, nadrealno. Bilo da držite psa, kriglu piva, komad torte, ali i ako ne držite ništa, možete postići taj skinny look ruke tako što ćete postaviti malo dalje od tijela. Također, preporučuje se da malo podignete ruku, što će naglasiti vaše kosti i samim tim stvoriti iluziju da vam je ruka skinny.

Zauzmite pozu

Kao što vaše lice izgleda bolje kada podignete bradu i blago zabacite glavu, tako isto prava poza može puno napraviti za vaše tijelo! Učite od poznatih koje imaju jednu te istu pozu: okrenute su za 45 stupnjeva u stranu, jedna noga izbačena je ispred druge, ramena su povučena unatrag. Zatim, napravite onaj klasičan potez: stavite ruke na bokove koji su blago nagnuti prema naprijed u smjeru kamere.

Prekrižite noge

Ako želite da vam noge izgledaju duže, prekrižite ih. To će vam također pomoći s “a što da napravim s nogama” pitanjem koje može unijeti pravi metež u našu glavu prije samog fotografiranja! Ovo je posebno preporučljivo za slikanje dok sjedite.

Smijte se, čak i ako je to fake smijanje

Najčudnije i najružnije fotografije su one na kojim izgledate neprirodno, „mrtvo“ i pozerski. Rješenje: osmjehnite se! Osmijeh, čak i kad je umjetan, improviziran, izazvan, učinit će da izgledate prirodnije, normalnije, društvenije. Uostalom, svi izgledaju ljepše kada se smiju!

Uslikajte najbolji mogući selfie!

Do sada ste, sigurni smo, bar jednom uslikali selfie! Međutim, vježbanje selfieja može vam otkriti nekoliko trikova: kako da nakrivite i pod kojim kutom glavu, trebate li se blago ili više osmjehivati, koliko se ispraviti, i koja poza vam ističe figuru i maskira nedostatke.

Izvor: elle.rs
Foto: The Blonde Salad by Chiara Ferragni/Facebook