Kako čak i masnokošci mogu postići kontrolirano sjajnu kožu i satenski look?

Sjajite se dozirano

by | 2 veljače, 2022

Svi mi koji imamo masnu ili mješovitu kožu u posljednje smo dvije godine mogli odahnuti jer su potpuno matirani lookovi napokon izašli iz mode, a potpuno sjajna ili kontrolirano sjajna koža ušla je opet u modu.

Ako imate masni tip kože, potpuno sjajni izgled kože, kao što ste se i sami mogli uvjeriti ako ste probali, nije za vas jer nećete izgledati zdravo sjajno, već masno i s otopljenom šminkom, što nije look koji želite postići. U tom slučaju, trebali biste baciti pogled na novi trend koji se posebno odnosi na one s masnim tipom kože – satenska koža koja bi mogla dominirati za sve koji imaju problema s lučenjem viška sebuma. No o čemu je točno riječ? Sudeći prema celebrity make-up artistici, Mary Phillips, koja radi između ostalog i s Jennifer Lopez, riječ je o mekom finišu koji na dijelovima izgleda satenski matte, a na dijelovima sjajno – kontrolirano. Iako to ne znači da jako sjajna koža izlazi iz mode, ovo je opcija za kojom mogu posegnuti svi tipovi kože koji nisu mogli zadržati šminku na licu uz sjajnu kožu.

Kako postići satenski look?

1. Naravno, dobra šminka počinje dobrom pripremom kože – skincare, primer, puder i korektor, a za postizanje ovakvog looka najbolje je odlučiti se za puder laganog finiša koji neće matirati i imati jako prekrivanje.

2. Dozirajte puder – krenite s malo i nadograđujte ga jer ne želite začepiti kožu ili da izgleda cakey. Ako krenete s malo, uvijek možete nadograditi za ekstra prekrivanje, no micanje viška ne dolazi u obzir. Formule koje su nadogradive one su u sticku ili kremi.

3. Koristite iluminator ili svjetliji korektor kako biste naglasili dijelove lica koje želite. Tako ćete postići ekstra highlight i sjaj koji neće izgledati masno.

4. Matirajte one dijelove lica koji se najviše maste, no na kraju preko cijelog lica prijeđite termalnom vodicom da bi se sav dodatni prašak koji vam je ostao na licu – upio u kožu.

Foto: PeopleImages via Getty Images