KADA STE U VEZI, ovo su stvari koje ne smijete pisati po društvenim mrežama

by | 21 studenoga, 2017
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

U vezi ste i imate potrebu nešto podijeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. U redu je to, ali ipak biste trebali biti oprezni i ne objavljivati baš svaki detalj. Iako vam se možda čini kako nema ništa loše u tome da se pohvalite, razmislite dublje i šire i dugoročnije.

Selfieji – Da, mislimo da prošla faza kada su selfieji bili “must-have” i da su sada došli do one razine “OK, sada je već previše”. Fotkajte se, radite si uspomene i lijepite u album, to je romantično i slatko, ali zašto mislite da bi vaše prijatelje ili kolege s posla ili tek poznanike zanimao svaki vaš selfie koji im iskače kao iz paštete? Najvjerojatnije će vas mnogi početi skidati s liste prijatelja…
Posvađali ste se – Da, razumijemo, ljutiti ste i najradije biste partnera ili partnericu “razapeli” u svim medijima da nauči lekciju. Ipak, ma koliko vam se to čini kao privlačna ideja, nije pametno napraviti tako nešto. Zadržite te detalje za sebe. Za dan ili dva ćete se pomiriti, opet gututati jedno drugom, a objavili ste u ljutnji nešto što su već mnogi vidjeli. I zapamtili.
Svaki detalj – Prije smo pisali dnevnike kako bismo ostali u “tijeku” sa svim detaljima, kako nijedna sitnica ne bi ostala zaboravljena i kako bi prenijeli svoje osjećaje tog trenutka na papir. Danas imamo društvene mreže. Ali razlika je u tome što su dnevnici bili “tajni”, skriveni od pogleda, a društvene mreže su pretežito javne, osim ako niste stavili da post vidite samo vi, ali zar nije bolje onda ni ne objavljivati nešto takvo?
Pokloni – Dobili ste skupi poklon, zavodljivo donje rublje ili možda prsten? Nemojte odmah to razglasiti po društevnim mrežama, nije to natjecanje, niti bi trebalo biti, tko ima dečka/muža s više nula na računu. Budite sretni uz svog partnera, uživajte i u sitinicama i u velikim stvarima koje dijelite i živite svoj život radi sebe, ne da biste to objavili na Facebooku.
Kraj veze – Povrijeđeni ste, puni ste emocija i ne znate kako si pomoći… Mislite kako će vam malo osvete ili ljutnje dobro doći pa pišete po društvenim mrežama kako ste prekinuli vezu o kojoj ste proteklih mjeseci pričali samo pozitivno, tražite prljavo rublje koje biste mogli iznijeti kako bi se i druga strana osjećala “barem malo loše” kao i vi? Nemojte…To će vam biti jedna od najvećih pogrešaka u životu, a drugi će vas gledati sa žaljenjem i podrugivanjem. Budite iznad toga!
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: VECERNJI.HR