Kada je pravo vrijeme za promjenu karijere?

by | 7 veljače, 2014

Svatko od nas se našao ili će se naći u kolotečini svog posla. Pa, iako ste sretni što imate posao, ponekad je pritisak jednostavno neizdrživ. I mala promjena može vam puno pomoći, ako već ne postoji opcija promjene karijere. Ali, kako prepoznati da je došao taj trenutak?

1. Nema strasti

Naravno da će strast i entuzijazam splasnuti s vremenom, ali ako ne osjećate apsolutno nikakvu strast prema svom poslu, to je veliki problem, jer je strast ono što nas pokreće da uspijemo u nečemu. Bez strasti nema smjera.

2. Vaš rad se ne cijeni

Ljudi žele da se njihov rad i trud prepoznaju i cijene. Ako se ne osjećate tako, vaše samopouzdanje trenutno će pasti. Trokut “dajete sve od sebe, vaš rad se ne cijeni, a vi se osjećate užasno” ostat će takav sve dok ga ne – razbijete.

3. Napredovanje

Ako ste na istom položaju već duže vrijeme, to je sasvim normalno u današnjim okolnostima. No, ako je isključena svaka mogućnost za bilo kakvo napredovanje, to je veliki problem.

4. Vaša energija je na minimumu

Ne postoji čarobna formula prema kojoj nema stresa i kaosa na radnom mjestu. No, ako se uvijek osjećate iscrpljeno i umorno, te to šteti vašem zdravlju, vrijeme je da razmislite o promjenama, odnosno karijeri koja će vam osigurati zdravu ravnotežu ili barem zdraviju od ovoga.

5. Ne postoji granica između poslovnog i privatnog

Naravno da ćete ponekad nositi posao kući, ali ako će on oduzimati svaki trenutak vašeg slobodnog vremena, doći će i onaj trenutak “pucanja ljubavi” između vas. Niti jedna vrsta opsjednutosti nije zdrava, pa tako niti ona poslom.

Izvor: index.hr