JOŠ JEDAN MIT o punjenju mobitela preko noći je…

by | 23 studenoga, 2017
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Slikovni rezultat za charger gif

Baterije u našim pametnim mobitelima rijetko izdrže cijeli dan, a najčešće se isprazne u najbitnijem trenutku: kad trebate zvati taxi, mamu ili šefa. Uz užurbani način života, najčešće opcija koju svi radimo jest ta da ostavimo mobitel da se napuni preko noći. Uštekamo ga u struju, još malo prosurfamo po Fejsu, Instagramu, forumu i zaspimo snom anđela piše 100posto.hr

No, postoji vrlo dobar razlog zbog kojeg to ne bismo trebali raditi, a to je da se uz takvo punjenje životni vijek trajanja baterije može pogoršati.

Nedavno izvješće objasnilo je da se baterije amortiziraju od prvog korištenja, a uključivanje u punjene preko noći povećava vrijeme kada je telefon povezan s napajanjem, što utječe na dugotrajnu sposobnost baterije da zadrži punjenje.

Ako razmišljate o tome, punjenjem telefona dok spavate, telefon se godišnje nalazi na punjaču sveukupno tri do četiri mjeseca, a takav scenarij neizbježno skraćuje život baterije. Radije imajte sa sobom prijenosni punjač ili punite mobitel u točnom periodu koliko treba da se baterija ponovno napuni.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: 100posto.hr