Johnny Depp je najpreplaćeniji glumac Hollywooda

by | 25 prosinca, 2015

Pirat s Kariba, Johnny Depp, našao se ove godine na samom vrhu Forbesove liste najpreplaćenijih zvijezda Hollywooda.

dzoni

Slavni glumac, čija godišnja zarada od filma dostiže 30 milijuna dolara, vratio je samo 1,20 dolara za svaki dolar koji su holivudski studiji uložili u njega. Svoju visoku poziciju na popisu “neisplativih” glumaca Depp duguje prije svega filmovima kao što su “Mortdecai”, “Usamljeni osvetnik” i “Uzvišenost”, koji su jako loše prošli na kinoblagajnama.

Usprkos nezahvalnom Forbesovom rangiranju, Deppova karijera je nedavno krenula uzlaznom putanjom. Kritičari očekuju da bude nominiran za Oscara za najboljeg glumca za ulogu bostonskog kriminalca Whiteya Bulgera u mafijaškom trileru “Crna misa” Scotta Coopera.

Svih 10 glumaca na Forbesovoj ovogodišnjoj listi najpreplaćenijih su muškarci, za razliku od nedavno objavljenog popisa najisplativijih holivudskih glumaca na kojem dominiraju žene, čak njih četiri – Mila Kunis, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow i Emma Stone, u prvih pet.

Najpreplaćeniji glumci u prethodnoj godini po procjeni Forbesa su, uz Deppa, Denzel Washington (6,50 dolara), Will Ferrell (6,80), Liam Neeson (7,80), Will Smith (8,60), Christian Bale (9,20), Channing Tatum (10,80), Brad Pitt (12,00), Ben Affleck (12,30) i Tom Cruise (13,60).

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Getty Images