Jesmo li cijelo vrijeme maskaru nanosili krivo?

Nova tehnika pomoću koje će vaše trepavice imati volumen i dužinu

by | 14 listopada, 2021

Maskara nam je svima vjerojatno bila jedan od prvih make-up proizvoda koji smo ikad stavili na svoje lice, pa bi se reklo da biste ju znali nanijeti i zatvorenih očiju, zar ne?

Čak i oni koji se ne šminkaju imaju barem jednu maskaru jer ona je osnova otvorenih očiju i pogleda za poželjeti, no potraga za savršenom maskarom s obzirom na naš tip trepavica može biti vječna avantura. No jeste li razmislili, možda je samo stvar u pravilnom nanošenju? Svatko ima svoju tehniku, a oni kojo su odustali od toga, ugradili su si umjetne trepavice koje rješavaju te probleme. Ako još uvijek preferirate prirodno.te vam je i dalje jedini alat koji koristite maskara i eventualno primer za istu, možda je vrijeme da pogledate tehniku pomoću koje će vam trepavice izgledati dulje i gušće. Naravno, kao i većina make-up trikova u posljednjih godinu dana, na TikToku je postao popularan video u kojem make-up artistica pokazuje svojim pratiteljima kako doći do željenog izgleda trepavica.

Koristi metodu zvanu “Zick Zack” gdje lagano nategnete kožu pri kraju oka, držite maskaru vertikalno i prelazite po trapavicama cik-cak pokretima kako biste obuhvatili svaki kraj trepavica. Nakon toga, vraćate se na regularnu tehniku nanošenja od korijena do vrha, uklonite potencijalne mrljice ili ostatke maskare i to je to.

@makeupbylxnaMascara Hack ✨ #makeuphack #mascarahsck #lashsensational♬ love nwantiti (feat. Dj Yo! & AX’EL) [Remix] – CKay

Najbolje od svega je što to možete postići bilo kojom maskarom, radilo se o silikonskom ili aplikatoru s dlačicama, a vidjet ćete zamjetnu razliku. Naravno, i mi smo isprobali.

Foto: deniskomarov via Getty Images