Jesenski interijer trendovi: 4 stila koja će biti itekako in!

Od svjetiljki u obliku gljive do starinskih svijećnjaka

by | 5 listopada, 2021
interijer trendovi za jesen

Dolazaka jeseni svakako znači i promjene u dekoracijama interijera. Svako godišnje doba nameće svoje trendove, pa tako nije ni drukčije kad je jesenska sezona u pitanju. Iako to ne mora značiti kompletan “makeover” vašeg stana ili kuće, malim, sitnim detaljima uvijek se može nagovijestiti početak listopada i nadolazećeg perioda koji nam slijedi. Donosimo vam ideje i ključne jesenske trendove kad je u pitanju uređenje interijera, a glavna inspiracija uvijek je neizbježan Instagram.

Huchcommunity.co.uk, stručnjaci za interijere, na svojoj web-stranici koja se bavi internetskom prodajom, kupnjom i pregledavanjem rabljenog namještaja složili su popis trendova za koje očekuju da će biti izrazito popularni ove jeseni.

Svjetiljke u obliku gljive

Ovaj trend popularan je već neko vrijeme, a isto tako je dočekao i jesen. Osim što lijepo izgleda, super je dodatak bilo kojem stoliću, stolu, polici za knjige… A što više poželjeti od divnog, umirujućeg svjetla za kišne jesenske večeri?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Scandi Way (@the_scandiway)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Scandi Way (@the_scandiway)

Starinski svijećnjaci

Uz svjetiljku, svijeće su savršen način kako da osvijetlite svoj dom i pružite mu cozy, udobnu i romantičnu atmosferu. Ove jeseni popularni su starinski, pozlaćeni i vintage svijećnjaci koji će super izgledati uz bilo kakvu vrstu namještaja i stil vašeg doma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yahav (@yahav_ak)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Happy Hearth (@happyhearthco)

Prirodni materijali

Kako postaje sve hladnije, domovi su utočište u kojem boravimo sve više, a da istovremeno ostanete povezani s prirodom može se postići kroz prirodne teksture – pletene košare, ogledala, prirodni komadi namještaja. U ovom trendu nije ni bitno da se radi o velikim komadima namještaja jer već samo mali, dekorativni i ukrasni predmeti mogu izgledati odlično.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hutch (@hutch_community)

Dekorativni keramički tanjuri

Tanjuri, ručno oslikani svih dizajna i šarenih kreacija, bit će odličan dodatan svakom kutku vašeg doma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KA ceramic (@ka_ceramic)

Izvor i foto: Instagram, naslovna @thediydecorator