Jennifer Lawrence i ove godine najisplativija za Hollywood

by | 18 studenoga, 2015

Drugu godinu zaredom, američka glumica Jennifer Lawrence dominira listom glumaca čiji su filmovi najbolje prošli na kinoblagajnama u 2015.

Premiere Of Lionsgate's "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2" - Arrivals

Kako prenosi agencija Reuters, najveći uspon na listi, koja je objavljena danas, napravio je mladi glumac Chris Pratt zahvaljujući filmu “Jurski svijet”, dok je slavni holivudski par Angelina Jolie i Brad Pitt poslije dužeg vremena nestao iz prvih 10. mjesta.

Jennifer Lawrence, koja je 2014. osvojila Oscara za ulogu u komediji “U dobru i u zlu”, a slavu stekla serijalom “Igre gladi”, proglašena je “vodećom filmskog zvijezdom svoje generacije” od strane urednika stranice za kulturu i zabavu Vulture.com, koji je složio listu.

Mlada glumica se prethodno našla na vrhu liste časopisa Forbes po zaradi od 52 milijuna dolara u protekloj godini.

Prilikom slaganja popisa, stranica Vulture.com vodio je računa i o trenutačnoj popularnosti glumaca, komentarima na Twitteru, ocjenama kritičara i nominacijama za Oscara.

Zvijezda “Iron Mana” Robert Downey Jr. i Leonardo DiCaprio zadržali su svoja prošlogodišnja mjesta na listi – drugo, odnosno treće mjesto.

Angelina Jolie je sa šestog pala na 17. mjesto, ali je izbila na prvo mjesto liste “glumaca o kojima se najviše raspravlja na društvenim mrežama”.

Brad Pitt je, pak, pao s devetog na 16. mjesto.

Chris Pratt (36) ostvario je munjeviti skok s 57. na 11. mjesto, zahvaljujući prije svega ulogama u “Jurskom svijetu” i “Čuvarima galaksije”. Također se popeo i na sam vrh liste zvijezda s “najviše lajkova”.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Getty Images