Izlet koji ne propuštamo: Na ovom magičnom mjestu jutra su posebna i drukčija

by | 5 siječnja, 2023
jelenov greben slovenija

Kako nam se bliži kraj tjedna, tako nam se bliži prvi u ovoj godini produženi vikend. I nama se to čini baš kao odlična ideja za napraviti neki izlet, a mi znamo i kamo.

Jelenov greben smješten je u podnožju prekrasne Olimske gore, samo 4,5 km od Termi Olimia. Najpoznatiji je kao dom pitomih jelena koji tamo borave od 1989. godine kad su ih doveli s Brijuna.

Tako su ubrzo na tom mjestu postali prava turistička atrakcija te je iz njih nastalo turističko seosko imanje Jelenov greben, čiji su vlasnici obiteljski ljudi koji će svaki boravak tamo učiniti dobrodošlim.

Kad stignete na ovo mjesto, možete vidjeti više od stotinjak pitomih jelena i muflona te se s njima podružiti, dati im hranu iz ruke i fotografirati se, a vlasnici će vam uvijek ispričati sve o ovim životinjama.

Na ovo mjesto danas dolaze gosti i turisti iz svih krajeva Europe, a okolica koju možete vidjeti – uz prekrasan planinski zrak, jesu i wellness centri u okolici i smještajne jedinice te pansioni koji se tamo nalaze. Tu možete uživati na ranču, prirodi, ali i uživati u finom ručku uz domaće delicije i proizvode. Birajte želite li prespavati u jednom dva pansiona – “Pansion Rebeka” i “Pansion Karolina”, koji su dobili nazive po prve dvije kćeri vlasnika Jelenova grebena, Boruta Ježovnika. Tu je i Wellness Lara, koji pak nosi naziv po najmlađoj kćeri, Lari.

I da, upravo taj wellness je četverostruki dobitnik nagrade “Najbolji ruralni wellness”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Kamnik (@your_passport)

Foto: Instagram @jelenovgreben