Uradi sama

Jeftinim trikom sačuvajte salatu od truljenja

by aleks

23.06.2014.

Često nam se događa da tek kupljenu ili pripremljenu zelenu salatu vrlo brzo nakon pohranjivanja bacamo jer ne znamo spriječiti njezino propadanje uzrokovano truljenjem. U spašavanju salate, a i kućnog budžeta pomaže najjeftiniji trik.

salata

Salatu i ostalo zeleno lisnato povrće najteže je očuvati od propadanja, jer čim osjetljivi listovi dođu u kontakt s vlagom dolazi do truljenja. Kako bi sačuvali višak salate svježim i do tjedan dana potrebno ju je nakon čišćenja i pranja staviti u čistu posudu i na sam vrh salate staviti papirnati ubrus i tek onda prekriti plastičnom folijom. Ubrus će upiti višak vlage i listove očuvati hrskavima i svježima.

Savjet: Salatu je uvijek potrebno barem malo ostaviti vlažnom prije stavljanja u hladnjak, a trik s papirnatim ubrusom možete primjeniti i na ostalom lisnatom zelenom povrću.

Izvor: zadovoljna.hr

Foto: freedigitalphotos.net