JEDRILIČARSKO-ZABAVNI SPEKTAKL “Croatia Match Cup” prvi put u Hrvatskoj

by | 14 svibnja, 2017

Jedno od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja, World Match Racing Tour, prvi put dolazi u Poreč u sklopu Croatia Match Cupa koji donosi kod nas još neviđene vratolomije na moru, ali i vrhunsku cjelodnevnu zabavu.

Posljednji vikend svibnja, od 25. 5. do 28. 5. ove godine, u Poreču će se održati jedinstveni jedriličarsko-zabavni spektakl pod nazivom Croatia Match Cup zahvaljujući kojem će se u ovom prekrasnom istarskom gradiću okupiti svjetska nautička elita među kojom će se naći i naši zlatni olimpijci iz Rija Šime Fantela i Igor Marenić.

Deset posada iz SAD-a, Švedske, Danske, Nizozemske, Francuske i Poljske natjecat će se u dvobojskom jedrenju u uvali Peškera na tek stotinjak metara od obale, a gledatelji će njihova nadmetanja prepuna skokova, naglih zaokreta i pravih akrobacija luksuznih katamarana klase M32 pratiti sasvim besplatno!

Samo za ovo prigodu, jedan od najljepših jadranskih zaljeva koji je smješten tik uz staru gradsku jezgru Poreča pretvorit će se u veliko gledalište s kojeg će publika bodriti naše dečke nastojeći im pomoći da se plasiraju dalje u natjecanje i uđu u sportsku povijest.

Kako bi im navijanje prošlo što ugodnije, u Peškeri će se posjetitelji za vrijeme trajanja treninga i utrka, od 10 do 17 sati, moći okrijepiti originalnim street food delicijama inspiriranim gastronomskim posebnostima četiriju domaćih regija (Istre, Dalmacije, kontinentalne Hrvatske i Slavonije) te vinima naših najboljih vinara ili pratiti nadmetanja uz koktele u savršeno pozicioniranom Beach baru, a najmlađima su na raspolaganju besplatne aktivnosti osmišljene samo za njih!  

Na After race partyju oko 17 sati započet će zagrijavanje za večernji program. To će biti i idealna prilika za bolje upoznavanje s natjecateljima. Jedrenje je sport znan upravo po ovoj vrsti neobaveznog druženja tijekom kojeg se često sklapaju i unosni poslovi zbog čega će se u Poreču zasigurno moći vidjeti i brojna domaća, ali i strana lica iz svijeta estrade te biznisa.

Od 19 do 21 sat na pozornicu se penje DJ kao uvod u vrhunac večeri! Čast da nastupi na otvorenju, u četvrtak 25. 5., pripala je najvećoj regionalnoj zvijezdi Željku Joksimoviću, dok će u petak, 26. 5. koncert održati Neki novi klinci – Balašević tribute band, u subotu 26. 5. Zabranjeno pušenje, a u nedjelju, 27. 5. nakon proglašenja pobjednika u 18 sati Poreč će na noge dići Simon & Rovinj Music Lab. Neponovljiva atmosfera jedinstvenog porečkog ambijenta udahnut će sasvim novi život legendarnim hitovima, a spektakularna scenografija, upotpunjena zvjezdanim nebom i prirodnom akustikom zaljeva, dodatno su jamstvo provoda za pamćenje. Nakon žive svirke zabava se u uvali Peškera nastavlja do ranih jutarnjih sati. Službeni kraj programa je u četiri sata ujutro.

Ulaz na Neke nove klince-Balašević tribute band te Simon & Rovinj Music Lab je slobodan. Ulaznice za koncert Željka Joksimovića prodaju se po cijeni od 70 kn u sustavu Eventim, kao i za koncert Zabranjenog pušenja po cijeni od 40 kn. Moguća je kupnja i Odličnog paketa ulaznica po cijeni od 90 kn za oba koncerta.