Jednostavno i jeftino uređenje zida učinit će svaku prostoriju ugodnijom za život

by | 20 listopada, 2020

Male promjene kod uređenja interijera, za koje vam ne treba velika količina novca, mogu donijeti velike razlike.

Ne morate mijenjati ili premještati namještaj kako biste osvježili prostor u kojem najviše boravite. Ponekad je dovoljno preurediti samo jedan zid i prostorija će potpuno oživjeti. U nastavku vam donosimo pet načina na koje možete urediti prazan zid. Tako ćete unijeti osvježenje u omiljenu prostoriju te se u njoj osjećati ugodnije i bolje.

Uredite zid kohezivnim fotografijama

Prazan zid u omiljenoj prostoriji možete urediti kohezivnim fotografijama. Mogu to biti crno-bijele fotografije iz djetinjstva, fotografije roditelja, baka i djedova ili fotografije omiljenih uspomena, mjesta i slično. Sve što će vam trebati su tri ili više istih okvira, slične (odnosno međusobno povezane) fotografije te zid. U vrlo kratkom roku i za vrlo malo novca dobit ćete potpuno nov zid i galeriju sjećanja koja će vas uvijek sjetiti na nešto lijepo.

View this post on Instagram

Lunch break art hang. No really – it took me about 8 minutes! Swipe to watch the time lapse. I know so many people wait and wait and wait to hang art. But it really doesn’t have to be so complicated! And it makes a space feel so much homier. This actually required some measuring because of equal spacing but most of the time I just eyeball placement and put 1-3 holes in the wall if needed to get it right. Easy enough to caulk afterward! Anywho. Point is – don’t wait. Don’t overthink it. Hang the art. You can always switch it! And don’t get me started on the sofa/rug alignment. It’s driving me bananas. #schmiedskihouse #newhome #familyroomdecor #beforeandafter #homerenovation // frames are @framedandmatted – just message them and ask for the Alaina frames! Hah, Rug is @annieselke, and sofa is @megmade

A post shared by Alaina Kaczmarski (@alainakaz) on

Zalijepite tapetu

Stavljanje tapeta na zid najjednostavnija je i najbrža varijanta, no nešto skuplja od ostalih. Ako imate budžet, no nemate vremena za nabavljanje ukrasa, materijala i slično, tapeta će biti odličan izbor za vas. Tapeta ne mora prekrivati cijeli zid, već se može staviti samo na jedan dio, a možete odabrati dezen koji će biti oku ugodan i koji će prostoriju učiniti toplijom.

Objesite stare instrumente ili ukrase

Kolekcija instrumenata, stari instrumenti koji više nisu za korištenje ili drveni ukrasi s putovanja, poput maski i slično – mogu biti savršen ukras za zid.

Objesite umjetnička djela ili reprodukcije poznatih umjetničkih djela

S dobrim slikama nikad ne možete pogriješiti, one jednostavno nikad ne mogu biti demode. Dobra je stvar što umjetnička djela uvijek možete kupiti i od manjih i neafirmiranih umjetnika ili kupiti reprodukcije poznatih i omiljenih autora. Tako ćete na zidu uvijek imati nešto što vam je lijepo i drago, a to će prostoriji dati poseban štih.

Postavite police

Police su uvijek dobar ukras. Prije svega, prostorija će dobiti na veličini, imat ćete više prostora za odlaganje predmeta te ćete, isto tako, na police moći izložiti one ukrase, fotografije, knjige i druge stvari koje za vas imaju značenje. Time ćete u sobu unijeti posebnu energiju.