Jednostavne vježbe za učvršćivanje stražnjice koje možete raditi od doma

by | 23 prosinca, 2020

Teretane su zatvorene, a mnogi ljudi koji redovno treniraju pronašli su alternativu. Za neke je to trčanje, neki već imaju spremnu opremu od prošlog lockdowna, a neki se i dalje ne snalaze kad je u pitanju vježbanje od doma.

Dobra je vijest ta da ne mora svako vježbanje od doma biti vježbanje korištenjem opreme. Ako ste od onih koji se ne snalaze, imamo pomoć u obliku dvije jednostavne vježbe za učvršćivanje donjeg dijela tijela koje možete raditi doma i bez ikakve opreme. Sve što vam je potrebno jest vrlo malo prostora te dobra volja, a osim što ćete učvrstiti noge i stražnjicu, izgradit ćete balans te snagu.

Sumo čučanj

Sumo čučanj je savršena vježba za učvršćivanje donjeg dijela tijela te osobito za pokretljivost bedara. Za pravilno izvođenje ove vježbe stopala postavite nešto šire od širine bokova te se, pazeći na položaj trbuha i leđa, lagano spuštate u čučanj. Sumo čučanj aktivirat će mišiće stražnjice te mišiće gornjeg dijela nogu, a zbog većih zahtjeva za održavanje ravnoteže, jače aktivira i mišiće trbuha. U videu koji slijedi pronaći ćete upute za pravilno izvođenje sumo čučnja.

Iskorak s naklonom i izbačajem

Stanite s nogama u širini kukova te zakoračite natrag tako da vam desna noga ide iza lijeve. Spustite koljena tako da vam lijevo bedro bude paralelno s tlom. Prije nego se vratite u početni položaj, desnu nogu izbacite udesno u zrak. Za pravilno izvođenje pogledajte video koji slijedi. Ovom vježbom radite na pokretljivosti donjeg dijela tijela, učvršćivanju te snazi i balansu.

Foto: Dejan Krstevski/Pexels