Jednostavan trik kojim ćete spriječiti bacanje hrane iz hladnjaka

by | 28 rujna, 2020

Kad je u pitanju slaganje hrane u hladnjak, većina će ljudi odvojiti povrće i voće od ostatka stvari te neće voditi previše računa o datumu kupnje namirnica.

Tek kupljenje namirnice mnoge osobe stavljaju na police hladnjaka tako što one korištene i otvorene odgurnu prema kraju. Na taj način često dolazi do propadanja namirnica koje su već korištene i zaboravljene. Kako bi se riješila neprestanog bacanja hrane, liječnica i gastro blogerica Denise Bustard koristi se jednostavnim trikom koji je odlučila podijeliti sa svojim čitateljima.

Bustard svu korištene hranu i otvorene proizvode stavlja u jednu prozirnu veliku plastičnu kutiju. Tako na jednom mjestu ima svo povrće i voće koje nije iskoristila u cijelosti. Ona tu kutiju naziva “iskoristi me” kutijom te u nju zaviri ujutro kako bi odlučila što će toga dana kuhati.

Ako imate problem s gomilanjem napola pojedenih mliječnih proizvoda te mesnih prerađevina, savjetujemo vam da odredite police ili nabavite manje kutije isključivo za te proizvode kako ne bi došlo do otvaranja novih i bacanja starih namirnica. Bustard preporučuje veće i dublje kutije kako bi u njih moglo stati i veće povrće, primjerice polovica kupusa ili bundeve. Organiziranjem hladnjaka, zasigurno ćete se riješiti bespotrebnog bacanja i olakšat ćete si planiranje obroka.

Foto: Nathan Dumlao/Unsplash