Jedite banane, zadržite mladost i ljepotu

by | 29 siječnja, 2015

Saznajte zašto je banana pravi eliksir ljepote, kako vam može poslužiti u njezi kože, kose i zuba.

banana

Ako imate problem s aknama, suhom ili masnom kožom, ako vas muče sitne bore ili staračke pjege, pravi melem za vaše lice upravo su banane. Njihovo blagotvorno djelovanje na kožu je višestruko, pružite vašoj koži dodatnu njegu i napravite masku od banane. Hidratizirajte lice tako što ćete zgnječenu bananu nanijeti na lice i ostaviti da djeluje 15 do 20 minuta. Isperite lice mlakom vodom, a zatim poprskajte kapljicama hladne vode da zadržite vlagu. Trenutačni efekt koji daje ova maska je mekša i nježnija koža.

Kako bismo održali ljepotu, skloni smo trošiti dosta novca na skupe tretmane, međutim, banana na ovaj način čuva novčanik i pomaže da izgledamo ljepše i svježije. Njezini sastojci potpomažu regeneraciju kože i vraćaju sjaj našem licu.

Banana ne samo da je voće koje volimo i koje našem organizmu pruža mnogobrojne beneficije, nego je i prava riznica vitamina, minerala i supstancija koje pozitivno utječu na naše zdravlje, ali i naš izgled. Antioksidansi, vitamin C, A, D, E, magnezij, cink, selen, kalij imaju blagotvorno djelovanje na naš organizam, kožu, kosu i zube, tako da možemo reći da je banana pravi eliksir mladosti i ljepote.

Svježina i kvaliteta ove biljke od izuzetnog su značaja u očuvanju hranjivih tvari od kojih naš organizam ima višestruku korist, zato je bitno da odaberete svježe banane.

Izvor: Life Content