JE LI ISTINA da današnji muškarci teže podnose usamljenost od žena?

by | 1 travnja, 2018
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Uvriježeno je mišljenje da su žene te koje teže podnose usamljenost. Biti single ponekad je vrlo zabavno, no ima dana kada se nađete u fazi da svoju tugu liječite u čokoladicama, čipsu i boci vina dok ležite na kauču i gledate novu epizodu omiljene serije.

Tako se obično nepravedno vide single žene u današnjem svijetu iako je to daleko od istine jer isto vrijedi i za neke muškarce, premda možda nisu u pitanju čokolade i vino. A moglo bi vas potpuno iznenaditi i to da su nova istraživanja pokazala kako su muškarci ti koji teže podnose usamljenost u modernom svijetu.

Zašto je ta vijest toliko iznenađujuća i zašto postoji takva nejednakost između načina na koji muškarci i žene vide single život?

U istraživanju je sudjelovalo 4 000 ljudi, a od toga se 1 400 njih izjasnilo da su samci. Njihovi odgovori bili su vrlo zanimljivi. Većina njih otkrila je kako je neobavezni seks jedna od glavnih zabavnih strana samačkog života, no čak 71 posto muškaraca otkrilo je da je osjećalo “značajni pritisak” kako bi pronašli partnericu za razliku od 58 posto žena koje su to izjavile za pronalazak partnera.

Ako se pitate zašto postoji takva nejednakost, odgovor bi za početak mogao ležati u tome da žene više vremena i truda ulažu u prijateljstva te u druženja s obitelji. Također, muškarci dijele manje emocija u svojim odnosima, odnosno manje su intimni sa svojim prijateljima, što objašnjava zašto se više muškaraca osjećalo usamljenije kada su bili single nego žena.

65 posto žena otkrilo je i kako smatra da je samostalnost pozitivna stvar u usporedbi s 58 posto muškaraca, a čak 75 posto single žena otkrilo je kako u posljednjih godinu dana nije aktivno tražilo vezu. Žene su također i aktivnije na društvenim mrežama te se i tako osjećaju povezanije s drugim ljudima.

Najviše pritiska za pronalaženje partnera osjećali su sudionici u dobi od 25-34 godine. Može li to biti povezano i s članovima naših obitelji koji nas stalno ispituju imamo li koga i kada se planiramo udati ili oženiti? Može biti!

No, nema brige – nisu svi samci otkrili kako osjećaju taj pritisak. Dio je otkrio kako itekako uživa u svojoj neovisnosti, slobodi i novim avanturama koje su pred njima.

IZVOR: INDEX.HR