Izvanvremenske lekcije: Make-up trikovi visažista Marilyn Monroe

by | 26 veljače, 2016

Marilyn Monroe će u našem sjećanju ostati puno duže nego bilo koja zavodljiva brineta. Ono što je karakteriziralo njezin izgled bile su crvene usne, bujne trepavice, blistava koža i odličan make-up, a sve to zahvaljujući visažistu Alanu Snyderu. Ovo su neke od najjednostavnijih metoda za ljepotu, prema riječima osobnog visažista Marilyn Monroe.

Photos of Marilyn Monroe, three weeks before she died, go under the hammer.

Vazelin kao osnova make-upa

Ideja da vazelin zamijeni dnevnu kremu možda je pod znakom pitanja. Ali, Monroe je to stalno tako upotrebljavala. Ona je imala izrazito suhu i tanku kožu i obožavala je instantni efekt hidratiziranosti, koji stvara vazelin. Njezina koža bila je sinonim za mladost, a posebno je blistala pod svjetlima reflektorima u studiju zahvaljujući vazelinu. Snyder bi dodao vazelin na jagodice i malo iznad obrva.

Na sljedećim stranicama pročitajte ostale trikove visažista Marilyn Monroe…

Rare set of Marilyn Monroe photos from last shoot up for sale.

Pet nijansi ruža

Marilyn Monroe nije imala pune usne, ali je Snyder to uvijek prikrivao šminkom. On je stvarao prirodno punije usne, svojim znanjem. U središte usana stavljao je svjetlije nijanse crvene, a na rubove – tamnije. To bi stvorilo optičku varku dodatnog volumena, a nakon nanošenja ruža, dodao bi malo vazelina u rupicu na gornjoj i donjoj usni.

As the 50th anniversary of Marilyn Monroe's death approaches, these incredible images show how Marilyn Monroe was a paparazzi favourite back in her day

Kap ulja na kapcima

Marilyn Monroe bila je uvjerena da ne postoji ništa seksepilnije od sjaja. Snyder je sjaj stvarao pomoću kokosovog ulja ili vazelina.

Rare set of Marilyn Monroe photos from last shoot up for sale.

Oči Grete Garbo

Za ovakav izgled očiju, Marilyn Monroe koristila je bijele nijanse sjenila koje je stavljala preko površine gornjeg kapka sve do obrva, i dodavala bi malo više bijele u unutrašnjim kutovima očiju, što je odavalo dubinu pogleda.

Photos of Marilyn Monroe, three weeks before she died, go under the hammer.

Četiri boje eyelinera

Za dnevnu šminku je dovoljan eyeliner – crni ili smeđi. Ali, Snyder je koristio samo dvije nijanse, koje je stavljao uvijek uz korijen trepavica. Uz to, stavio bi i crvenu točku u unutrašnjim kutovima očiju da bi ih vizualno rasporedio daleko jedno od drugog.

Photos of Marilyn Monroe, three weeks before she died, go under the hammer.

Rumenilo

Rumenilo za konturiranje lica danas ne iznenađuje nikoga, ali onda je to bilo nešto sasvim drukčije! Snyder je bio prvi visažist koji je koristio rumenilo. On je nanio ružičastu nijansu na vrh nosa. Zašto? Da vizualno bude precizniji.

Photos of Marilyn Monroe, three weeks before she died, go under the hammer.

Umjetne trepavice

Guste, jake i duge trepavice – to je ono što je Marilyn Monroe imala. Ali, ona nije htjela da to itko primijeti. Zato ih je Alan Snyder uvijek rezao točno napola i lijepio samo od sredine prema vanjskom kutu oka, dok su one bliže nosu uvijek bile kraće.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Splash News