Izgleda da svi cijelo vrijeme pogrešno peremo kosu

by | 30 siječnja, 2020

IAKO su otkrivene brojne beauty tajne, jedna od naizgled najjednostavnijih još uvijek nije. Koliko puta tjedno je potrebno prati kosu? Naravno, uz to pitanje veže se još cijeli niz potpitanja na koja, kako se ponekad čini, većina žena i dalje ne zna pravi odgovor.

Kako bi riješili barem neke od tih nedoumica, Who What Wear je razgovarao s nekolicinom stručnjaka.

“Koliko često trebamo oprati kosu zaista ovisi o nekoliko čimbenika – o vrsti kose i načinu života”, objasnio je Adam Reed, stručnjak zaposlen u svijetu ljepote.

“Sve potpuno ovisi o vašem tipu kose. Svaki tip je različit pa su i zahtjevi različiti”, slaže se njegov kolega James Earnshaw.

Nešto konkretniji savjet ima Bruno Marc, direktor u tvrtki Marc Antoni.

“Preporučujem pranje kose dva do tri puta tjedno. To će vam omogućiti da se dovoljno često riješite nakupljenih preparata za stiliziranje i njegu kose, ali ćete i spriječiti uklanjanje prirodnih ulja i isušivanje kose”, objasnio je.

Također, ovi stručnjaci ističu kako je trik u pravilnom pranju ustvari u samoj tehnici. Nakon šamponiranja je potrebno dugo ispiranje kako biste bili sigurni da je vlasište potpuno čisto. Ako proizvod niste temeljito uklonili, to može uzrokovati beživotan izgled kose kao i njezino brže prljanje.

Slažu se da je upravo prečesto pranje kose najčešća pogreška koju ljudi rade, a iduća je stiliziranje kose uz pomoć alata koji zagrijavaju vlasi te ih uništavaju.

Nadalje, važno je shvatiti koji vam šampon najbolje odgovara te obratiti pozornost na njihov sastav. Ako niste sigurni koje preparate odabrati, konzultirajte se sa svojim frizerom jer ipak upravo on najbolje poznaje vašu kosu.

IZVOR: INDEX.HR