Izbjegnite pogreške pri nanošenju korektora

by | 11 ožujka, 2015

Puno je žena koje imaju problem s podočnjacima, aknama ili borama, pa kao rješenje koriste korektor.

podocnjaci-01

Korektori su među omiljenim kozmetičkim proizvodima, čak i kod žena kojima svakodnevna šminka nije ritual. Oni imaju tu moć da prekriju nepravilnosti na našem licu, pa ih zbog toga obožavamo.

Međutim, ako niste zadovoljne efektom koji korektor ima na vašem licu, moguće je da radite neku pogrešku.

Pogledajte koje su to najčešće pogreške prilikom nanošenja korektora.

Izbor korektora

Korektori dolaze u različitim strukturama, pa je jako važno da pronađete odgovarajuću vrstu za vašu kožu. Korektori u čvrstom stanju odlični su za prekrivanje nepravilnosti na licu kao što su crvenilo ili mrlje. Tekući korektori s četkicom ili u olovci su bolji izbor za prekrivanje podočnjaka.

Presvijetla nijansa

Ako ste se probudili s tamnim podočnjacima i pokušavate ih prekriti korektorom dosta svjetlije nijanse, još više ćete ih naglasiti. Bolje izaberite korektor za nijansu svjetliji od vaše boje kože.

Pogrešno nanošenje

Kako bi vam korektor ostao na licu cijeli dan, nemojte zaboraviti nanijeti puder u prahu kako biste ga fiksirale. Za ovo vam može poslužiti četkica za nanošenje sjenila za oči.

Pravilno nanošenje

Kada namažete korektor na problematični dio, nemojte ga razmazivati prstom. Svaku nepravilnost na koži bolje ćete prekriti ako korektor razmazujete četkicom ili spužvicom.

Izvor: Life Content